کد خبر: 10828تاریخ انتشار : ۱۱:۳۰:۴۰ - چهارشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۸

طلایی که در مازندران دود هوا می شود

میدان جنگ، آتش، دود و در نهایت آنچه می بینید زمین کشاورزی است، اینها توصیفی بسیار کوتاه از فصل برداشت برنج در شالیزارهای مازندران است کشاورزان با عدم آگاهی کافی و نظارت ضعیف مسئولان ذیربط، اقدام به آتش زدن کاه و کلش اراضی خود می‌کنند. کاه و کلشی که این روزها می تواند حکم طلا […]

طلایی که در مازندران دود هوا می شود

میدان جنگ، آتش، دود و در نهایت آنچه می بینید زمین کشاورزی است، اینها توصیفی بسیار کوتاه از فصل برداشت برنج در شالیزارهای مازندران است کشاورزان با عدم آگاهی کافی و نظارت ضعیف مسئولان ذیربط، اقدام به آتش زدن کاه و کلش اراضی خود می‌کنند. کاه و کلشی که این روزها می تواند حکم طلا را داشته باشد اما در آتش فقدان آگاهی مناسب می‌سوزد، دود می‌شود و به هوا می رود.

به گزارش مازنی خبر و به نقل از ایسنا مازندران، همزمان با آغاز فصل برداشت برنج، آتش‌ زدن بقایای کاه و کلش برای آماده سازی زودتر زمین برای کشت دوم این محصول انجام می‌شود غافل از این که مواد غذایی خاک هم از بین می‌رود.کشاورزان با عدم ناآگاهی و آتش زدن بقایای کاه و کلش در واقع آسیب جدی به خاک حاصلخیز زمین خود زده و برای کشت دوم مجبور به استفاده از کود های شیمیایی می شوند که تبعات استفاده از آن شیوع بیماری سرطان در مازندران است.در صورتی که ازبین رفتن مواد عالی که تامین کننده نیتروژن در گیاه، برای سال بعد است به واسطه آتش زدن ازبین رفته و یا به تدریج کم می‌شود و به خودی خود در سال‌های بعد گیاه با کمبود نیتروژن مواجه می‌شود.با آتش زدن و گرما میکروارگانیسم‌ها و باکتری و قارچ‌های موجود در لایه بالایی خاک ازبین می‌رود، در نتیجه خاک از حالت زنده بودن و حاصلخیز بودن خارج و به خاک مرده تبدیل می‌شود.*تاکید بر نبود صنایع تبدیلی اشتباه استمهدی بشارتده سلوطی کارشناس اقتصاد کشاورزی در گفت و گو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه تاکید بر نبود صنایع تبدیلی اشتباه است، اظهار کرد: تصویر اینکه کشاورزان کاه و کلش را آتش می زنند زیرا کاه باقی مانده در زمین مانع فعالیت ماشین آلات می شود، تصوراشتباهی بوده که توسط کارشناسان نیز مورد نقد قرار گرفته است.وی با اشاره اینکه استفاده از ماشین آلات و صنایع تبدیلی می تواند باعث شود تا از بقایای گیاهان به عنوان کود های آلی استفاده کرد، تصریح کرد: نگاه کشاورز بیشتر استفاده از کودهای شیمیایی است و هنوز این باور را قبول ندارند به جای آتش زدن، کاه را می توان به خاک برگرداند و می توان با هزینه کمتر از این آن به عنوان کودهای مفید استفاده کرد.استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران با بیان اینکه کشاورز آتش زدن کاه را عامل از بین بردن آفت ها می داند، گفت: این اتفاق درست نیست و با آتش زدن میکروب ارگانیسم هایی که در خاک وجود دارد ازبین رفته و موجب شوری خاک می شود، حاصلخیزی خاک و مواد موثر غذایی از بین می رود که برای برگشت خاک به حالت اولیه برای کشت دوم باید از کود های شیمیایی و مواد آلی با هزینه بیشتر استفاده کرد.بشارتده سلوطی در مورد کاربرد کاه و کلش در صنعت خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط تحریمی که در کاغذ وجود دارد برای تولید، باید کاغذ وارد کرده یا درخت ببریم.وی افزود: شرکت های دانش بنیان در کشور می توانند با نگاه به استفاده از کاه و کلش بقایای گیاهی برای تولید کاغذ بسیاری از مشکلات را حل کنند اما از آنان حمایت نشد و افرادی که در تولید این محصول متصل هستند مالک ندارد که بواسطه کاه و کلش، کاغذ تولید کنند.این کارشناس اقتصاد کشاورزی در ادامه بیان کرد: در برهه ای از زمان شانه تخم مرغ یا کارتن خرما به دلیل عرضه کم و تقاضا زیاد افزایش قیمت داشته و برای عرضه بیشتر در بازار وجود نداشت.بشارتده سلوطی گفت: اگر از کاه و کلش کشاورزی استفاده شود بخش اعظمی از نیاز کاغذ و مقوای مازادی که در بازار وارد می کنیم می تواند جوابگو باشد و نکته مهم تر اینکه می توان در تولید مداد و لوازم تحریر استفاده کرد.وی یادآور شد: ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی ما صرف تولید کاغذ می شود و روزنامه هایی که نتوانستند ارز دولتی بگیرند کار آن ها تعطیل شده و شامل ضررهای وارده در بخش فرهنگی و اقتصادی در کشور است که با تغییر نگاه در این حوزه به تولید داخل اتکا کنیم.