کد خبر: 6231تاریخ انتشار : 18:38:41 - جمعه 23 نوامبر 2018

طعم شیرین بهشت در دل نی‌شکر

اختصاصی مازنی خبر / روفیا قلی نژاد لیندی: شکر قرمز یکی از سوغات شیرین مازندران است. مرکز تولید این سوغاتی ، در بهنمیر بابلسر و ریکنده قائم‌شهر می باشد. شکر قرمز خواص درمانی بسیاری دارد که از جمله می توان مفید برای کبد ، پاک‌سازی خون ، ضد سرطان و مفید برای حلق ، سینه […]

طعم شیرین بهشت در دل نی‌شکر

اختصاصی مازنی خبر / روفیا قلی نژاد لیندی: شکر قرمز یکی از سوغات شیرین مازندران است. مرکز تولید این سوغاتی ، در بهنمیر بابلسر و ریکنده قائم‌شهر می باشد. شکر قرمز خواص درمانی بسیاری دارد که از جمله می توان مفید برای کبد ، پاک‌سازی خون ، ضد سرطان و مفید برای حلق ، سینه و ریه اشاره کرد.

در اواخر پاییز زمان آبگیری از نیشکرها آغاز می‌شود و نیشکرها پس از برداشت شدن برگ‌ها، از شاخه‌ها جدا شده و پس از قطعه قطعه شدن برای عصاره‌گیری آماده می‌شود. عصاره‌گیری با دستگاه انجام می‌شود و قطعات ساقه نیشکر از آن عبور می‌کند و پس از آن‌که عصاره‌ها از ساقه خارج شد، توسط صافی، مواد زائد جدا و در درون دیگ‌های بزرگ ریخته می‌شود. برای آن‌که یک شکر مناسب به دست آوریم باید عصاره نیشکر را بر روی شعله قرار دهیم تا با حرارت ملایم غلیظ شود و در هنگام حرارت بر روی این عصاره کفی تولید می‌شود که سفید رنگ است و این کف در حین پخت جمع‌آوری می‌شود و طعمی شیرین دارد.

ته ظرف نیز شکری به رنگ قهوه‌ای خمیری باقی می‌ماند که به شکل سفت است و به شکر قرمز معروف می باشد.