logo logo

وب سایت اطلاع رسانی عملکرد دولت دکتر پزشکیان

گروه خبری تکرار

پایگاه اطلاع رسانی مازنی خبر (مازنی نیوز)

mazanenews.ir

ایران، مازندران

قائمشهر ، میدان شهید قاسم سلیمانی، خیابان شهید بهشتی ، روبروی خیابان عدالت ۳۵

شماره تماس: ۴۲۲۶۲۴۱۴-۰۱۱

تلفن همراه جهت ارسال پیام در تلگرام و واتس آپ: ۰۹۱۱۸۲۴۴۷۰۴

mazaninews@gmail.com

کریم‌پور خبر داد: تهيه «نظام مسائل پسماند» مازندران

1404/03/11

به گزارش تکرار و به نقل از روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي مازندران،  دكتر عبدالرضا كريم‌پور ملكشاه، رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي مازندران، در جلسه بررسي آخرين وضعيت مديريت پسماند استان، كه با حضور آقاي دكتر مفيد غلامي‌راد، نماينده ويژه معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور در امور پسماند استان‌هاي شمالي ، دكتر وحيد سعيديان، معاون امور راه و شهرسازي در سازمان برنامه و بودجه كشور، رئيس سازمان پسماند استان وشهرداران سراسر استان ، برگزار شد مسئله پسماند را يكي از ابر مشكلات مازندران دانست و از تهيه «نظام مسائل پسماند استان» به عنوان نقشه راه حل اين چالش خبر داد.
كريم‌پور ملكشاه با اشاره به اينكه نظام مسائل استان در حال تهيه و تدوين است، افزود كه همزمان نظام مسائل شهرستان‌ها نيز با كمك دانشگاه‌هاي مازندران در دست تهيه است. 
او هدف از برگزاري اين جلسه را شنيدن نقطه نظرات شهرستان‌ها و بهره‌گيري از آنها در تدوين نظام مسائل شهرستان‌ها عنوان كرد.

⭕️حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان و هم‌افزايي براي مديريت پسماند
رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي مازندران اظهار داشت كه مدل‌هاي پيشنهادي از سوي شركت‌هاي دانش‌بنيان در حال بررسي توسط سازمان پسماند هستند و پس از موافقت، اجراي آنها در يك يا دو شهرستان كوچك آغاز خواهد شد. 
او تاكيد كرد كه اين سازمان به صورت جدي از شركت‌هاي دانش‌بنيان حوزه پسماند حمايت خواهد كرد.
كريم‌پور ملكشاه هم‌افزايي و همگرايي را اولويت دولت چهاردهم دانست و بيان كرد كه طرح نهايي مديريت پسماند تدوين شده و به عنوان نقشه راه نهايي عمل خواهد شد.
 او همچنين خاطرنشان كرد كه مشكلات موجود در حوزه پسماند صرفاً فني نيستند و به طرح و برنامه نيز بازمي‌گردند.

 

⭕️تمركز بر سرمايه‌گذاري و بهره‌گيري از تمامي ظرفيت‌ها
اين مسئول در ادامه به حمايت ازسرمايه‌گذاري در حوزه BOO (ساخت، مالكيت، بهره‌برداري) و مجوزهاي جديد با تمركز جمعيتي اشاره كرد.
 وي افزود كه استان در حال بررسي سياست‌گذاري و نحوه اجراي طرح‌ها در حوزه پسماند است و نتايج در نشست بعدي ارائه خواهد شد.
دكتر كريم‌پور ملكشاه در پايان تاكيد كرد كه در جلسات استاني، از ظرفيت تمامي دغدغه‌مندان براي توسعه استان و حل چالش پسماند بهره گرفته خواهد شد.
 

🔴 نماينده ويژه معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور :رويكرد مديريت پسماند در شمال كشور نيازمند بازنگري جامع است
 
 دكتر مفيد غلامي‌راد، نماينده ويژه معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور در امور پسماند استان‌هاي شمالي، بعدازظهر امروز در جلسه بررسي آخرين وضعيت مديريت پسماند مازندران، بر لزوم يك بازنگري جامع و راهبردي در اين حوزه تاكيد كرد. اين جلسه در سالن شهيد مخدومي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي مازندران برگزار شد.

 

✔️شناخت وضعيت موجود و تدوين سازوكارها، گام نخست
غلامي‌راد با اشاره به حضور كارشناسان اين سازمان در استان براي بازديد ميداني از حوزه پسماند و بازديد برنامه‌ريزي شده از سايت شهرستانهاي استان ، اظهار داشت: "در گام نخست كه شناخت است، كارشناسان ما در استان حاضر شدند و از حوزه پسماند بازديد ميداني داشتند. امروز نيز از سايت شهرستان نور بازديد بعمل خواهد آمد."
 وي افزود در اين مرحله "اساساً بايد ببينيم كه در چه جايگاهي هستيم و سازوكارها را تدوين كنيم."
ايشان  منطقه‌گرايي و مشاركت عمومي-خصوصي را از مسائل بسيار مهم در مديريت پسماند دانست و تصريح كرد كه سازمان برنامه و بودجه فراتر از يك نهاد صرفاً بودجه‌اي عمل مي‌كند.
 وي تاكيد كرد كه هدف اين سازمان، كمك به تخصيص صحيح رديف‌هاي بودجه‌اي و ارزيابي جنبه‌هاي مختلف آن است.

 

⭕️تشكيل كميته راهبري در استان‌هاي شمالي و اولويت‌بندي جديد
نماينده ويژه معاون رئيس جمهور از تصميم براي ايجاد يك كميته راهبري در استان‌هاي شمالي خبر داد كه تمامي موارد را در نظر خواهد گرفت.
 وي خواستار "برش استان‌هاي شمالي" و ورود به حوزه پسماند با "خرد جمعي" شد و بر دقت نظر شهرداران در اين زمينه تاكيد كرد.

 

⭕️تغيير رويكرد سازمان برنامه و بودجه به پسماند
دكتر غلامي‌راد اظهار داشت كه سازمان برنامه و بودجه بايد از "برنامه بگذرد و راهبردي عمل كند." او نگاه اين سازمان به پسماند را "يك نگاه زيست‌محيطي مشروط" توصيف كرد و از راه‌اندازي كميته ارزيابي و راهبردي پسماند براي تغيير رويكرد خبر داد. 
وي همچنين انتظار خود را از سازمان محيط‌زيست، "ورود جدي به مسئله پسماند" عنوان كرد.

 

⭕️افزايش مدل‌هاي مشاركتي و حل مشكلات منطقه‌اي
غلامي‌راد بر لزوم افزايش مدل‌هاي مشاركتي تاكيد كرد و مسئله پسماند را يك مسئله منطقه‌اي دانست.
در پايان، نماينده ويژه معاون رئيس جمهور از مازندران خواست تا برنامه خود را با بازنگري پهنه‌ها مشخص كند تا تزريق منابع به شهرهاي مورد نياز، بر اساس تصميم‌گيري كميته راهبري صورت گيرد. او همچنين بر لزوم وروديبشتر به حوزه سرمايه‌گذاري مشاركتي تاكيد كرد.
 

🔴دكتر سعيديان معاون امور راه و شهرسازي  در سازمان برنامه و بودجه كشور: حل معضل پسماند مازندران نيازمند الگوي مشاركتي و منطقه‌اي است
 
دكتر وحيد سعيديان، معاون امور راه و شهرسازي  در سازمان برنامه و بودجه كشور در جمع شهرداران مازندران، بر ضرورت حل مشكل پسماند استان با رويكرد جامع و مشاركتي تاكيد كرد.
 او بيان كرد كه اين مشكل بايد از طريق الگوي "از پايين به بالا" و با مشاركت فعال شهرداري‌ها و بخش خصوصي حل شود، نه با تصميم‌گيري از تهران.
معاون امور راه و شهرسازي  در سازمان برنامه و بودجه كشور، پسماند را يك ظرفيت اقتصادي دانست كه فراتر از مرزهاي شهري و روستايي است و از شهرداران خواست تا اين ظرفيت‌ها را به سازمان برنامه و بودجه ارائه دهند. سعيديان همچنين بر مشاركت عمومي-خصوصي براي پيشبرد امور تاكيد كرد.

 

⭕️نقش آموزش و برنامه‌ريزي بلندمدت
سعيديان به نقش حياتي آموزش و فرهنگ‌سازي در مديريت پسماند اشاره كرد و از عدم جديت در آموزش گردشگران ورودي به مازندران ابراز تاسف كرد.
 او بر لزوم ايجاد زيرساخت‌هاي نرم‌افزاري براي اين منظور تاكيد كرد.
معاون امور راه و شهرسازي  در سازمان برنامه و بودجه كشور، همچنين از درخواست‌هاي صرفاً اعتباري بدون در نظر گرفتن الزامات منطقه‌اي انتقاد كرد و خواستار ترسيم يك چشم‌انداز ۵ ساله براي حل مشكل پسماند استان شد. به گفته وي، تخصيص منابع بايد منطقه‌اي باشد تا مشكلات بين شهرهاي همجوار نيز حل شود.

✔️اولويت‌بندي پروژه‌ها
دكتر سعيديان اعلام كرد كه پروژه‌هاي پسماند در ساري، نوشهر و قائم‌شهر به پايان رسيده و اين شهرها ديگر نبايد در اولويت باشند.
 او از مسئولان خواست تا اولويت‌هاي بعدي را براي حل جامع مشكل پسماند استان تعيين كنند.

  
⭕️وضعيت بحراني پسماند در مازندران؛ از توليد روزانه ۳۱۰۰ تن زباله تا پروژه‌هاي نيمه‌كاره
 
اميد حسن‌زاده مقيمي، رئيس سازمان پسماند استان مازندران، با اشاره به چالش‌هاي جدي مديريت پسماند در اين استان، از توليد روزانه ۳۱۰۰ تن زباله خبر داد كه ۲۲۰۰ تن آن مستقيماً وارد مراكز دفن مي‌شود. 
مقيمي تصريح كرد كه از مجموع سايت‌هاي دفن زباله، ۱۳ سايت در دل جنگل‌ها، ۸ سايت در مناطق كوهستاني و مابقي در حاشيه رودخانه‌ها و اراضي شاليزاري قرار گرفته‌اند كه اين موضوع خود به معضلي زيست‌محيطي تبديل شده است.
مقيمي به برنامه جامع مديريت پسماند تدوين شده در دهه ۸۰ اشاره كرد كه با ۸ پهنه عملياتي طراحي شده بود، اما به دليل عدم همخواني ظرفيت اسمي با ميزان واقعي ورودي زباله‌ها و همچنين تعارضات مردمي، موفق به اجراي كامل نشد.
 او تاكيد كرد كه هيچ يك از پروژه‌هاي استان به صورت كامل اجرا يا بهره‌برداري نشده‌اند و در نهايت به ۱۰ پهنه عملياتي مورد تاييد رسيدند.
به گفته رئيس سازمان پسماند مازندران، در گام نخست، دفن زباله متوقف شده و ساماندهي مراكز دفن آغاز شده است.
مقيمي در پايان بر لزوم همكاري همه جانبه دستگاه‌ها و مردم براي حل معضل پسماند در مازندران تاكيد كرد.
گفتني است در اين جلسه كه با حضور شهرداران شهرهاي مازندران همراه بود، شهرداري‌هاي استان به بيان آخرين وضعيت مديريت پسماند شهرهاي خود و نيز موانع و چالش‌ها و مطالبات خود پرداختند.

 

ثبت دیدگاه

نام کاربری و موبایل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

16 to 19 از 5