(گزارش ویژه) قطار توسعه شهر عباسآباد به حرکت درآمد…
ماهنامه سراسری تکرار / مهتاب مظفری سوادکوهی: عباس آباد یکی از شهرهای زیبای ساحلی مازندران و علی اصغر موسی پسندی یکی از پرسابقه ترین شهرداران استان مازندران است . او بعد از حدود ۱۵ سال تجربه آموزشی ومدیریتی درسازمان آموزش وپرورش ، دردوره ی دوم شوراها به عنوان شهردار عباس آباد انتخاب و تا شروع […]

ماهنامه سراسری تکرار / مهتاب مظفری سوادکوهی: عباس آباد یکی از شهرهای زیبای ساحلی مازندران و علی اصغر موسی پسندی یکی از پرسابقه ترین شهرداران استان مازندران است . او بعد از حدود ۱۵ سال تجربه آموزشی ومدیریتی درسازمان آموزش وپرورش ، دردوره ی دوم شوراها به عنوان شهردار عباس آباد انتخاب و تا شروع دوره ی چهارم به صورت متوالی تقریباً به مدت ۱۰ سال به عنوان شهردارباقی ماند.
دردوره ی پنجم انتخابات شوراها ، با حضور درانتخابات شورای اسلامی شهرعباس آباد ، بیشترین آرا را به خود اختصاص داد و اولین منتخب مردم شد . اعتماد مجدد مردم به دکتر موسی پسندی وتجربه ی مدیریتی اش باعث شد تا اعضای شورای اسلامی شهرعباس آباد ، برای سومین بار مدیریت امورشهری را به او بسپارند.
شهرداری عباس آباد منتخب چهار دوره شهرداریهای مازندران
وی به عنوان یکی از بهترین و کارآمدترین شهرداران عباس آباد ، موفق شد ، چهار بار عنوان شهردار منتخب مازندران را به خود اختصاص دهد. ارتقاء عباسآباد از بخش به شهرستان در مهر ماه سال ۱۳۸۸ از مهمترین اقدامات این شهردار باسابقه در دوران مدیریتی اش محسوب می شود.
علی اصغر موسی پسندی در گفتگو با ماهنامه سراسری تکرار از لزوم صبوری و آستانه تحمل مدیران شهری می گوید و می افزاید: یک شهردار موفق باید از صبر وتحمل بالایی برخوردار باشد و رابطه او با شورا ، رابطه ای احترام آمیز همراه با اقتدار ، اراده و تفاهم باشد.
او متعقد است به همان اندازه که مردم درتمامی صحنه های سیاسی واجتماعی حضور فعال دارند و پای نظام خود ایستاده اند ، مدیران نیز باید درجهت رضایتمندی آنها تلاش و کوشش کنند.
موسی پسندی در خصوص معرفی و توصیف برنامه های شهرداری عباس آباد به ماهنامه تکرار گفت:
یکی از مهمترین و اولویت دارترین پروژه های شهرداری عباس آباد ، تکمیل وبازگشایی شبکه ۲۰ متری است . برای اجرای طرحهای بزرگی مثل شبکه ۲۰ متری که با محدودیت اعتبار روبرو هستیم ، پروژه هایمان را براساس برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت پیش بینی کردیم . درحال حاضر عملیات اجرایی احداث کانال و کانیو در قسمت غربی شبکه ۲۰ متری دردست اقدام است و درتلاشیم تا بعد از اجرای ملزومات اولیه ، نسبت به تامین اعتبار به منظور روسازی ، آسفالت و اجرای روشنایی ، گامهای موثرتری برداریم . همچنین یکی دیگر از اقدامات وبرنامه های اصلی عمرانی شهرداری درسال ۹۸ آسفالت خیابانها و معابر سطح شهر بوده که پس از تصویب وتخصیص اعتبار از سوی شورای محترم اسلامی شهر ، عملیات اجرایی آن آغاز و درحال انجام است.
شهرداری عباس آباد در طول ماههای اخیر، حدود ۵۴ هزار مترمربع در محلات و ۲۶ هزار مترمربع در خیابانهای اصلی شهر، عملیات آسفالت و هموارسازی معابر را انجام داده که در مجموع حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن آسفالت مصرف شده است.
نهضت آسفالت ادامه دارد
وی از اجرای فاز دوم عملیات آسفالت سطح شهر خبر داد و افزود: در ادامه عملیات نهضت آسفالت سطح شهر که از سال گذشته با همراهی و همدلی اعضای محترم شورای شهر در پسنده سفلی، شهیدمحله، بورایش و بخشی از مرکز شهر به اجرا در آمد ، فاز دوم عملیات اجرایی آن نیز در گلکوه، محمدحسین آباد و امرجکلا آغاز شده است.
وی اعتبار این مرحله از اجرای آسفالت را ۱۰ میلیارد ریال عنوان نمود و اظهار داشت: این اعتبار از منابع داخلی شهرداری تأمین خواهد شد.
همچنین عملیات بهسازی و آسفالت ضلع غربی شبکه بیست متری با برآورد هزینه ۲۱ میلیارد ریال آغاز و قرارداد آن از ۲۰ فروردین سال جاری منعقد شده است. در این طرح نیز کلیه هزینه ها از منابع داخلی و استانی تأمین خواهد شد.
ضمن اینکه احداث کانال هدایت آبهای سطحی درنقاط مختلف شهری ، پیاده روسازی و مبلمان خیابان شهدا ، ایجاد روشنایی و رنگ آمیزی بلوارهای سطح شهر ، لایروبی انهار و رودخانه ها و احداث دیواره ی حفاظتی کاظم رود به منظور جلوگیری از خطرات سیل و رانش تاسیسات زیربنایی ازجمله اقدامات مهم درحوزه عمرانی این شهرداری محسوب می شود.
جمع آوری زباله و ساماندهی پسماند همواره به عنوان یکی از موضوعات مهم و مشترک میان شهرداری های مازندران مطرح بوده و بودجه های زیادی را به خود اختصاص داده است.
این مسئله در شهرهای ساحلی و مسافر پذیر استان از اهمیت و ضرورت بیشتری برخوردار است.
حل معضل زباله عزم ملی می خواهد
شهردار عباس آباد در این رابطه به تکرار گفت: حل معضل زباله و پسماند همواره به عنوان یکی از مسائل مهم در حوزه ی زیست محیطی مطرح بوده است. اگرچه تاکنون اقدامات مهمی ازسوی شهرداریها در این راستا انجام شده ، اما هنوز کافی نیست . شهرداریهایی مثل عباس آباد که با کمبود منابع مالی روبرو هستند و در ایام تعطیلات با موجی از مسافران و گردشگران مواجه می شوند ، نمی توانند بدون داشتن ردیف اعتباری مناسب این معضل جدی را حل نمایند.
وی در ادامه اظهار داشت: طبق آمار به دست آمده ، هر ایرانی به طور میانگین در طول روز یک کیلو زباله تولید می کند.
با احتساب جمعیت ۵۰ هزار نفری عباس آباد ، این شهرستان در طول روز ۵۰ تن زباله دارد که برای این میزان احداث کارخانه کمپوست توجیه اقتصادی و منطقی ندارد. لذا مقرر شد این کارخانه در شهرستان تنکابن ساخته شود و زباله های شهرهای رامسر ، تنکابن که هر کدام ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند به انضمام زباله عباس آباد در این مرکز بازیافت گردد.
اعتبار این طرح نیز از محل ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) تامین شده است. لازم به ذکر است که در حال حاضر یک کارخانه زباله سوز ۲۵۰ تنی در شهرستان نوشهر نیز مشغول به کار است.
علی اصغر موسی پسندی از تعیین نقاطی به عنوان ایستگاه تفکیک زباله از مبدا و انجام آموزشی های شهروندی خبر داد و تصریح کرد: همکارانمان سعی دارند با اجرای برنامه های تشویقی ، طرح تفکیک زباله ازمبدا را به یک فرهنگ عمومی تبدیل کنند.
ماشین آلات و نیروهای جداگانه ای را نیز به همین منظور اختصاص دادیم . از جمله نشر و توزیع پلاکارد وتراکت های متنوع در سطح شهر ، اعم از مساجد ، مدارس و منازل شهروندان….
پویش طرح جمع آوری درب بطری ، جهت انجام امور خیریه از دیگر برنامه های ما در همین راستاست که حاصل آن ، خرید لوازم وتجهیزات پزشکی بوده که به اداره بهزیستی اهدا شده است.
اما در نهایت برای حل این معضل زیست محیطی نیازمند عزم ملی و نگاه مدیران کشوری هستیم.
بهسازی ساختمان غسالخانه شهرداری عباس آباد از دیگر اقدامات موسی پسندی در ماههای اخیر بوده است.
وی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: با توجه به اینکه تا قبل از سال ۸۷ برای تغسیل و نگهداری اموات این شهرستان از غسالخانه و سردخانه های شهرستان های همجوار استفاده می شد، لذا در دوره ی سوم شوراها برای تسریع و تسهیل امور مربوط به تشریفات اموات و متوفیان ، ساخت غسالخانه با رعایت اصول بهداشتی به عنوان یکی از اولویتهای شهرداری عباس آباد در دستور کار قرار گرفت. این غسالخانه به همراه سردخانه ای به مساحت ۱۴۰ متر مربع در آرامستان امام زاده سیدعلی واقع در محدوده ی بین امرجکلا و اسبچین ساخته شده است.
موسی پسندی در ادامه یادآور شد: در آن زمان با توجه به ضرورت وجود غسالخانه، پیش بینی ها در حد سکوی شستشو و تغسیل و سردخانه ی چهار کشویی بود که با توجه به توسعه ی شهر و افزایش جمعیت ، پاسخگوی نیاز شهرستان نبود.
در نشست هایی که با مسوول پزشکی قانونی شهرستان داشتیم ، تصمیم بر آن شد تا نسبت به بهسازی غسالخانه قدیمی اقداماتی صورت بگیرد.
تفکیک اتاق کالبد گشایی با سکوی شستشو، احداث اتاق مخصوص نگهداری اجساد، ایجاد سینی مخصوص تشریح و تعبیه ی اتاق پزشک از جمله اقداماتی است که در حال انجام است.
این اقدام باعث ارتقای امنیت نگهداری نمونه ها نیز خواهد شد.
عباس آباد ، شهری بدون طرح جامع شهری
شهردار عباس آباد ضمن اشاره به مشکلات شهری عباس آباد موضوعاتی نظیر تامین منابع مالی پایدار ، توسعه شبکه های درون شهری و نداشتن طرح جامع شهری را از مهمترین دغدغه های مدیریت شهری عباس آباد توصیف نمود و افزود:
بدیهی است تسهیل در حمل ونقل ، مشکلات ترافیکی را حل می کند. اما زیرساختهای توسعه راههای درون شهری و برون شهری فراهم نیست.
مشکل دیگر نداشتن طرح جامع است. این موضوع موجب پراکنده کاری شده و مشکلات فراوانی را درحوزه های ساخت و ســاز، عمرانــی و خدماتی به وجود می آورد.
استان مازندران به خصوص شهرهای ساحلی و غربی مازندران به دلیل برخورداری از مواهب زیبای خدادادی از جمله دریا ، جنگل و مناطق ییلاقی ، می تواند به یکی از قطبهای مهم گردشگری در کشور تبدیل شود. به شرط آنکه زیرساخت های توسعه ای دراین مناطق تقویت گردد.
برخورد جدی با ساخت و سازهای غیرمجاز
شهردار عباس آباد تاکید کرد: بنا به تاکیدات معاون عمرانی استاندار مازندران ، برخورد جدی با متخلفین ساخت و سازهای غیرمجاز ادامه دارد.
موسی پسندی تصریح کرد: اجازه نخواهیم داد ساخت و سازهای غیرمجاز در شهر عباس آباد انجام شود.