نوبرانه های پاییزی مازندران وارد بازار شد
بابک مومنی روز دوشنبه در نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری با بیان اینکه برداشت نارنگی پیشرس از چند روز گذشته در این استان آغاز شده است، افزود: برداشت نارنگی سال گذشته حدود ۴۳۰ هزار تن بود اما پیشبینی میشود امسال این رقم به ۳۶۰ هزار تن کاهش یابد. او توضیح داد که این کاهش به دلیل تغییرات شدید اقلیمی و تاثیر آن بر گلدهی و باردهی درختان نارنگی رخ داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همچنین یادآور شد که بازارهای صادراتی اصلی مرکبات مازندران، کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای خزر هستند که تقاضای بالایی برای محصولات با کیفیت استان دارند.
مومنی تأکید کرد که حمایت از کشاورزان و توسعه روشهای کشاورزی پایدار نقش مهمی در مقابله با چالشهای اقلیمی و حفظ کمیت و کیفیت تولید دارد.
طبق اعلام رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نارنگی زودرس به عنوان نخستین میوه پائیزه از گروه مرکبات است. عمده باغ های این نوع از میوه در مناطق شرق استان وجود دارد.
کارشناسان باغبانی مازندران معتقدند اگر نارنگی های عرضه شده در بازار به رنگ سبز نباشد، نشانه انجام عملیات سبز زدایی با هدف فریب دادن شهروندان است و نباید از این میوه استفاده کرد.
جهاد کشاورزی مازندران هم از باغداران خواسته است از چیدن نارنگی های غیر زودرس که قند آن کامل نشده است، خودداری کنند. "انشو "، "پیج"، "کلمانتین "، "یافا" و "یونسی" از انواغ نارنگی هایی دیررس باغ های مازندران هستند که برداشت آنها با گونه های مختلف پرتقال مانند " تامسون " از نیمه آبان شروع می شود.
جهاد کشاورزی مازندران تاکید کرد که با توجه به تولید قابل توجه انواع مرکبات بویژه نارنگی زود رس و پرتقال و لزوم صادرات آن به خارج از استان و کشور، باغداران به هیچ عنوان نه تنها در برداشت محصول عجله نکنند، بلکه از پیش فروش آن نیز خودداری کنند، چون برخی از دلالان با هدف استفاده از قیمت بالای میوه های نوبرانه، محصول باغات را پیش خرید و عملیات رنگ آوری را روی میوه انجام می دهند.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۱ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
