گلزاری: مرجعیت رسانه باید به داخل برگردد
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت گفت: دولت از ابتدای کار خود اعلام کرده مرجعیت رسانه باید به داخل برگردد. ما معتقدیم تنها راه رسیدن به این هدف، اعتباربخشی به رسانههاست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، «محمد گلزاری» دبیر شورای اطلاعرسانی دولت با تأکید بر اینکه اعتباربخشی به رسانههای داخلی و خبرنگاران از اهداف دولت است، در گفتوگو با «ایران» اظهار کرد: دولت از ابتدای کار خود اعلام کرده مرجعیت رسانه باید به داخل برگردد. ما معتقدیم تنها راه رسیدن به این هدف، اعتباربخشی به رسانههاست. تفاوتی ندارد که رسانه و خبرنگار منتقد باشد یا همسو با دولت، بلکه ما باید به تمام رسانهها اعتبار لازم را بدهیم تا شاهد اثربخشی مناسب از سوی آنها باشیم.
وی مهمترین راه برگشت اعتبار به رسانههای داخلی را به رسمیت شناختن و شنیدن صدای آنها از سوی دولت و مسئولان عنوان کرد و افزود: دولت اهتمام ویژهای نسبت به این موضوع دارد. در حوادث اخیر مانند حادثه طبس هم زمانی که برخی رسانهها از اتفاقاتی که در این حادثه تلخ پیش آمده بود، انتقاد کرده و اعلام کردند کمکاری صورت گرفته است، ما از راه منطقی ورود کردیم. در آن زمان اعلام شد از مجروحین برای ارائه خدمات درمانی وجه نقد دریافت شده یا آمبولانس هزینه انتقال آنها به بیمارستان را دریافت کرده اما رویکرد و تأکید دولت این بود که موضوعات مطرح شده از سوی رسانهها تکذیب نشود و بهجای آن با صحتسنجی این موضوعات در صورت وجود اشکال نسبت به رفع آن اقدام شود.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت وظیفه رسانه را روشنگری دانست و تأکید کرد: همه مسئولان و مدیران دولتی باید به این وظیفه احترام بگذارند. در حادثه آموزش و پرورش هم این مهم در دستور کار قرار گرفت. زمانی که مطلع شدیم در مدرسهای به والدین یکی از دانشآموزان بیاحترامی شده، بهسرعت موضوع را به کمک خبرنگاران از آموزش و پرورش استان پیگیر شدیم و با فرد خاطی برخورد شد.
وی ادامه داد: داستان فرماندار انزلی هم از همین جنس است. زمانی که این موضوع در رسانهها فراگیر نشده بود، بنده بعد از مشاهده بیانیه خانه مطبوعات گیلان موضوع را پیگیری کرده و مورد صحتسنجی قرار دادم. بعد از شنیدن فایل صوتی جلسه و روشن شدن بیحرمتی به اصحاب رسانه در این زمینه موضعگیری کردم.
گلزاری با تشکر از استاندار گیلان که به سریعترین شکل ممکن به این مطالبه دولت پاسخ داده است، افزود: مدیران دولتی در سطوح مختلف موظفند جایگاه رسانهها را به رسمیت بشناسند و از تعابیری که زیبنده این همکاران سختکوش نیست، استفاده نکنند. در این زمینه لازم است مدیران عالیرتبه در چینش و گزینش مدیران دقت کافی داشته باشند تا شاهد این اتفاقات نباشیم. مدیران میانی هم باید بدانند دولت در این زمینه جدی بوده و در صورت مشاهده رفتارهای اینچنینی و رعایت نشدن شأن اصحاب رسانه، با آنها برخورد میشود.