مشکل سامانه فاضلاب بخشی از شهر بابل با هزینه یکهزار و 500 میلیارد ریالی دولت رفع شد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با بیان این که در حال حاضر طرح های خوبی در بخش آب و فاضلاب شهرستان بابل در حال انجام است، گفت: مشکل سیستم فاضلاب بخشی از شهر بابل با هزینه یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی دولت رفع شد.
بهزاد برارزاده در آیین افتتاح ایستگاه پمپاژ و شبکه فاضلاب کاظم بیگی بابل اظهار کرد: افتتاح این طرح زیرساختی حدود ۳۰ هزار نفر از جمعیت شهربابل را پوشش خواهد داد.
وی گفت: با همکاری مدیریت شهری و سرمایه گذاری یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی دولت این طرح زیرساختی در محدوده شهر بابل به بهره برداری رسید.
برارزاده گفت: مردم این منطقه ۱۸ سال چالش های مختلفی را در حوزه فاضلاب تحمل کردند تا در نهایت با پیگیری های متعدد این طرح در کاظم بیگی قابلیت اجرا پیدا کرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با بیان این مطلب که سرمایه گذاری های خوبی در بخش آب و فاضلاب شهرستان بابل انجام شد، اظهار کرد: همه این تلاش ها آن است تا کمبودهای شهرستان در حوزه آب و فاضلاب جبران شود.
وی گفت: در چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ۶۰ طرح آبرسانی و تصفیه فاضلاب این استان افتتاح و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
برار زاده با بیان اینکه از مجموع طرحها، ۴۹ طرح افتتاح و عملیات اجرایی ۱۱ طرح همزمان با دهه فجر آغازشد، میزان سرمایه گذاری صورت گرفته برای اجرا و بهره برداری از این طرح ها را هشت هزار و ۲۱۷ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: از این میزان، هفت هزار و ۶۰ میلیارد ریال مربوط به طرح های افتتاحی و یکهزار و ۱۵۷ میلیارد ریال نیز مربوط به آغاز عملیات اجرایی است.
وی، حفر و تجهیز ۱۲ حلقه چاه با آبدهی ۱۹۸ لیتر در ثانیه، احداث ۱۹ باب مخازن ذخیره به حجم پنج هزار و ۹۴۵ متر مکعب، اجرای خط انتقال به طول ۴۵ هزار و ۳۵۰ متر،اصلاح شبکه توزیع به طول ۱۱۷ هزار متر، توسعه شبکه توزیع به طول ۱۲۹ هزار متر، بهسازی سه دهنه چشمه با افزایش ظرفیت آبدهی هفت لیتر در ثانیه، احداث ۱۰ واحد ایستگاه پمپاژ با افزایش ظرفیت آبدهی ۷۹ لیتر در ثانیه ،احداث هشت پکیج با ظرفیت ۷۵ لیتر در ثانیه، بازسازی و ارتقای کیفی ۱۲ دستگاه فیلتر شنی با ظرفیت ۴۰ لیتر در ثانیه، اجرای شبکه جمع آوری اصلی و فرعی فاضلاب به طول ۱۷ هزار و ۲۶۵ متر،انشعاب نصب شده برای یکهزار و ۱۰۰ مشترک، احداث ایستگاه پمپاژ کاظم بیگی بابل با ظرفیت یکهزار و ۴۴۰ مترمکعب در از جمله طرح های قابل افتتاح در دهه فجر امسال در مازندران ذکرکرد.
وی خاطرنشان کرد: با بهره برداری از طرحهای آبرسانی، ۱۱۹ هزار و ۴۰ خانوار مازندرانی از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخودار شدند.
مدیرعامل شرکت آبفای مازندران تصریح کرد: همچنین در دهه مبارک فجر امسال، عملیات اجرایی ۱۱ طرح عمرانی شامل حفر پنج حلقه چاه با آبدهی ۷۰ لیتر در ثانیه ،اجرای خط انتقال به طول سه هزار و ۱۰۰ متر، احداث پنج باب مخزن ذخیره به حجم یکهزار و ۲۷۰ مترمکعب ،اصلاح شبکه به طول چهار هزار و ۵۰۰ متر، توسعه شبکه به طول ۸۰۰ متر ،احداث ۲ واحد ایستگاه پمپاژ با افزایش ظرفیت آبدهی ۷۰ لیتر در ثانیه، احداث یک واحد فیلتر شنی به ظرفیت ۱۰ لیتر در ثانیه و احداث ساختمان اداری به مساحت ۹۰۰ مترمربع زیربنا آغاز شد.
برارزاده، شمار خانوارهای بهره مند از اجرای این طرح در سطح استان را ۱۵ هزار و ۵۵۰ خانوار اعلام کرد.
سرانه تولید آب شهری در هر شبانه روز برای هر شهروند مازندرانی در مناطق شهری ۲۰۰ و در مناطق روستایی نیز ۱۷۱ لیتر است که از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر آب مصرف میکنند که این میزان بیشتر از حد استاندارد است.
برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب اشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین می شود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.
استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد. منابع آبی این استان از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین میشود.
شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوش دارد.