تنکابن ، مستعد سرمایهگذاری گردشگری

فرماندار تنکابن این شهرستان را بزرگترین شهرستان غرب مازندران معرفی کرد که از ظرفیتهای بالایی در زمینه سرمایهگذاری برخوردار است.
مرتضی شکوهی در گفتگو با ایران، با بیان اینکه تنکابن از مواهب خدادادی چون دریا ، جنگلهای هیرکانی و رودخانه برخوردار است ، افزود: تنکابن حدود 37 کیلومتر نوار ساحلی دارد. بنابراین برنامه توسعه منطقه باید اقتصاد دریا محور باشد. متاسفانه تا امروز آنگونه که باید ، از دریا درست استفاده نشده و مردم ما پشت دریا فقط زندگی میکنند.
وی از اجرای چند پروژه دریایی در تنکابن خبر داد و تصریح کرد: اجرای چند هتل و یک اسکله تفریحی از جمله طرحهایی است که عملیات اجرایی آنها آغاز گردیده. یک طرح پرورش ماهیان در قفس هم داریم که در حال بهرهبرداری است. امیدواریم با همکاری شیلات مازندران ، تعداد این پروژهها در آیندهای نزدیک افزایش یابد.
در حال حاضر بستههای سرمایهگذاری در بخش ساخت هتل آماده کردیم که به دلیل جاذبههای گردشگری موجود و توسعه بومگردی در منطقه ، کاملا توجیه اقتصادی دارد.
تنکابن ، مهد پرورش گل و گیاه
شکوهی ، تنکابن را یکی از شهرهای مهم استان در بخش تولید گل و گیاه عنوان کرد و اظهار داشت: با همراهی اداره کل فنی و حرفهای ، استانداردهای لازم در پرورش گل و گیاه به فعالین این عرصه در روستاها و مناطق مختلف شهری آموزش داده میشود تا صادرات این محصول به صورت جدیتری انجام گردد. تولید برنج ، مرکبات و کیوی از دیگر محصولات مهم کشاورزی تنکابن است که با برنامهریزیهای صورت گرفته ، صادرات کیوی به کشورهای همسایه در سطح بالایی انجام میشود. خوشبختانه وضعیت فروش برنج تنکابن هم خوب است اما برنامهریزی مناسبی برای فروش مرکبات ارائه نشده و تنکابن فاقد صنایع تبدیلی در این زمینه است. آموزش و ترویج از دیگر خلاءهای موجود در کشاورزی تنکابن است که خوشبختانه در ماههای اخیر با اعزام کارشناسان کشاورزی به مساجد و مزارع شهرستان ، اینکار در حال انجام است. به خصوص در بخش پرورش گل و گیاه و کیوی که آموزشهای خوبی به پرورش دهندگان داده شده.
یک میلیون نفر مسافر شباقامت
نماینده عالی دولت در تنکابن با اشاره به اینکه در نوروز امسال ، یک میلیون نفر مسافر شباقامت به تنکابن آمدهاند ، افزود: در شهرستان تنکابن دو نوروزگاه وجود داشت که در ورودی و خروجی شهر مستقر بود. در این نوروزگاهها ، تمامی دستگاههای زیربط با شعار "نه به تصادف" و "مازندران پاک" به مسافران خدمات ارائه دادند.
کارکنان راهور به جای جریمه کردن رانندگان متخلف ، آنها را به داخل نوروزگاه میبردند و مورد آموزش و مشاوره قرار میدادند. خوشبختانه در نوروز امسال ما هیچ تصادف منجر به فوت نداشتیم.
در مبحث شعار مازندران پاک هم شهرداری تنکابن ، شیرود و ... با همکاری سایر دستگاههای اجرایی و تشکلهای مردم نهاد ، سواحل و کلیه محورها را از زباله پاک کردند. نصب المانهای نوروزی و بنرهای آموزشی و آیینی ، چهره شهرهای نشتارود ، تنکابن ، شیرود و خرمآباد را هم رمضانی کرد و هم نوروزی. در ستاد تسهیلات سفر همه به گونهای عمل کردند که رضایت مردم و مسافران جلب شد.
نوروز امسال صد درصد ظرفیت هتلها ، متلها و مسافرخانهها و مهمانپذیرهای تنکابن پر شد و نیاز به احداث هتلهای پنج ستاره در این شهرستان کاملا احساس میشود که امیدواریم با رایزنیهای انجام شده ، سرمایهگذاران این حوزه در تنکابن وارد عمل بشوند.
ساخت پل طبیعت در چشمهکیله
مرتضی شکوهی از ساخت پل طبیعت بر روی رودخانه چشمهکیله تنکابن خبر داد و تصریح کرد: این پل یک جاذبه مهم گردشگری است که علاوه بر ساماندهی دو طرف رودخانه چشمهکیله که یکی از عریضترین رودخانههای استان به شمار میرود ، می تواند این مسیر را برای سرمایهگذاری بیشتر آماده کند.
او با اشاره به برگزاری دو نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در تنکابن و در ایام نوروز ، گفت: این دو نمایشگاه در شهر تنکابن با 55 غرفه و شیرود با 37 غرفه برگزار شد که حدود 65 هزار نفر از آنها بازدید کردند. بر اساس خوداظهاری غرفهداران ، حدود 5/3 میلیارد تومان درآمد از محل فروش صنایع دستی و سوغات نصب فعالین این عرصه شده است.
شهرداری شهرستان تنکابن تورهای رایگانی هم برای معرفی ظرفیتهای گردشگری شهرستان برگزار کرد که با استقبال خوبی از سوی مسافران مواجه شد.
نشاط اجتماعی ، مهمترین رویکرد دولت چهاردهم
شکوهی ، نشاط اجتماعی را یکی از مهمترین رویکردهای دولت چهاردهم توصیف کرد و اظهار داشت: برگزاری جنگ شادی برای کودکان و اجرای برنامه موسیقی در سالن امام رضا (ع) در عید فطر با استقبال بینظیری از سوی مردم همراه شد که نشان میدهد دولت باید در زمینه فراهم نمودن زیرساختهای فرهنگی و هنری بیشتر کار کند. ظرفیت سالن حدود 3 هزار و 500 نفر بود و ما با جمعیتی چند هزار نفری مواجه شدیم.
ما باید همه سلیقهها را در نظر بگیریم و حقوق همه شهروندان را رعایت کنیم. این نشانه کثرت فرهنگی در شهرهای مختلف مازندران است.
40 پروژه عمرانی اولویتدار در تنکابن
فرماندار تنکابن در خصوص پروژههای عمرانی این شهرستان گفت: ما در تنکابن 40 پروژه عمرانی اولویتدار دارم که سعی میکنیم تعدادی از آنها تا هفته دولت و یا دهه فجر به بهرهبرداری برسانیم. برخی از این پروژهها ملی هستند که با پیگیریهای استاندار و نماینده مردم در مجلس از وضعیت خوبی برخوردارند. از جمله بیمارستان تخصصی 220 تختخوابی امام خمینی (ره) که در بخش خرمآباد قرار دارد.
ابنیه و ساختمان این بیمارستان تمام شده و 70 درصد از تجهیزات آن نیز فراهم شده. در صورت خرید و نصب دستگاه سیتیآنژیو و دستگاه اکسیژن ساز ، آزمون استخدامی آن قبل از خرداد برگزار شده و بخش قلب و بخش داخلی این بیمارستان تا هفته دولت رسما شروع به کار خواهد کرد.
وی در ادامه یادآور شد: جاده تنکابن به الموت قزوین از جمله طرحهای نیمهکاره تنکابن است که متاسفانه اجرای آن به درازا کشیده است. قرار بود این پروژه 36 ماهه تمام شود اما تا به حال 110 ماه گذشته و تنها 55 درصد پیشرفت دارد که بیشتر آن در استان قزوین انجام شده. با پیگیریهای وزارت راه ، با پیمانکار مورد نظر که زیرمجموعه قرارگاه خاتمالانبیاست ، قراردادی بسته شده و تاکنون 300 میلیارد تومان هم برای اجرای پروژه تخصیص یافته است.
اما این ارقام ناچیز است و نیاز به اعتبارات بیشتری دارد. ما تلاش میکنیم با استفاده از منابع دیگری چون مالیات و مولدسازی ، بتوانیم بخشی از این پروژه را تا هفته دولت امسال زیر بار ترافیکی ببریم.
پروژه دیگر رینگ شهری نشتارود است که متاسفانه 13 سال از عمر آن میگذرد. با پیگیریهای انجام شده بالاخره موفق شدیم فاز اول این پروژه را قبل از عید نوروز و تا حدی ناقص زیر بار ترافیکی ببریم.
فاز دوم این پروژه پیشرفت 70 درصدی دارد و در صورت تامین منابع تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
مرتضی شکوهی تاکید کرد: شهرستان تنکابن اگرچه چند رودخانه دارد اما همواره با تنش آبی روبرو است. شبکههای آبرسانی بسیار فرسوده است به خصوص در خرمآباد که هر روز مشکل ترکیدگی لوله دارد. متاسفانه به خاطر همین فرسودگی ، 50 درصد از آب شرب شهری تنکابن به هدر میرود. ساماندهی شبکه توزیع آب از برنامههای اولویتدار ماست که با خرید لولههای جدید بنا داریم سه شهر تنکابن ، نشتارود و خرمآباد را تحت پوشش قرار دهیم. در حال حاضر فقط 12 درصد از آب شرب تنکابن از آبهای سطحی تامین میشود که رقم بسیار ناچیزی است. امیدواریم با اجرای این پروژه ، این میزان به 60 درصد برسد. او زباله را یکی دیگر از چالشهای مهم تنکابن عنوان کرد و افزود: سایت زباله شهرستان تنکابن با اینکه استانداردهای خوبی را رعایت کرده اما هنوز با مشکلات زیادی مواجه است. اخیرا شهرداری تنکابن استخرهایی را در محل دپوی زباله تنکابن احداث کرده تا شیرابههای موجود در آن جمعآوری شده و وارد طبیعت نشود.
ما به دنبال خرید دستگاه تصفیه شیرابه هستیم. در حال حاضر ابنیه آن نیز ساخته شده که در صورت تامین منابع ، دستگاههای تصفیه شیرابه در آنجا نصب و راهاندازی خواهد شد.
ساخت جاده ساحلی
شکوهی ، ترافیک تنکابن را از دیگر مشکلات این شهرستان توصیف نمود و اظهار داشت: با توجه به پسروی آب دریا بین زمینهای پلاک یک تا سنگچین فاصله افتاده که در حال حاضر به صورت زمینهای آفرودی در حال بهرهبرداری است. بنابراین میتوان در آن ، یک مسیر جادهای ساحلی طراحی و تعریف کرد که اگر اجرا بشود ، معضل ترافیکی شهرستان را تا حدود زیادی حل خواهد کرد.
ساخت پل چهارم چشمهکیله نیز در همین راستا صورت میپذیرد.
با اجرای این طرح ، عباسآباد و تنکابن میتوانند به هم وصل شوند و از مواهب زیبای دریا هم بهرهمند گردند. از آنجا که این پروژه مشکل خرید و آزادسازی زمین را ندارد ، میتواند با سرعت بالایی اجرا شود.
توسعه زیرساختها ، لازمه هرگونه سرمایهگذاری
او با تاکید بر اینکه جذب هر گونه سرمایهگذاری نیازمند توسعه زیرساختهاست ، افزود: توسعه راهها ، تامین برق و توسعه شبکه آبرسانی از زیرساختهای مهم سرمایهگذاری هستند. متاسفانه شهرستان تنکابن نیز مانند بسیاری از شهرهای دیگر مازندران از کمبود برق رنج میبرد و متحمل خسارات زیادی در صنعت ، کشاورزی و بخش خدماتی شده است. ساخت سیکل ترکیی 100 مگاواتی برق در بخش نشتارود میتواند تا حدود زیادی این مشکل را حل کند. اینکار نیاز به تغییر کاربری زمین مورد نظر دارد که امیدواریم استانداری مازندران در این زمینه با ما همکاری کند. یک سرمایهگذارهم برای ساخت نیروگاه اعلام آمادگی کرده که اگر اجرایی شود مشکل برق شهرستان برای همیشه حل خواهد شد.
دولت چهاردهم ، دولت وفاق و همدلی است
فرماندار تنکابن گفت: بنده در برابرضربتی برخورد کردن برای تغییرات مقاومت کردم چون یک جایی تولید خشونت و انتقام گیری در سیاست باید قطع شود لذا در راستای شعار رییس جمهور ، بنده برای تغییر مدیران در شهرستان عملکرد آنها در گذشته و ارزیابی برنامه های آن به خصوص برای سرمایه گذاری در شهرستان را ملاک قرار دادم. باید تلاش کنیم در سایه همدلی و وفاق، انشاالله مردم با عملکرد مناسب ما مدیران در شهرستان به ما نمره قبولی بدهند.