تاکید بر اولویت امنیت غذایی و مقابله با بیوتروریسم

در دیدار مشترک حمزه آقاپور کاظمی، مدیرکل دامپزشکی مازندران و قربانعلی ولیزاده فرماندار بابلسر، موضوع امنیت غذایی و بیوتروریسم بهعنوان محورهای کلیدی مطرح شد.
به گزارش ایران و به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران دکتر آقاپور کاظمی مدیرکل دامپزشکی مازندران در دیدار با قربانعلی ولیزاده فرماندار شهرستان بابلسر با بیان راهبردهای دامپزشکی استان در تمرکز بر حمایت از بخش خصوصی به برنامه های تقویت ظرفیتهای بالقوه در شهرستان اشاره کرد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران ضمن هشدار در خصوص مسائل بیوتروریسم اظهار کرد: بیوتروریسم خطری جدی برای سلامت عمومی است و دشمنان از طریق آلودهسازی مواد غذایی میتوانند امنیت ملی را تهدید کنند لذا توجه به این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد. وی تصریح کرد: سلامت مردم خط قرمز ماست؛ بههمین با وجود انعطاف های قانونی مطابق با دستورالعمل ها، نظارت بر بخش های گوناگون به ویژه در مسئله واردات و ترخیص نهادههای دامی در بنادر استان با حساسیت ویژهای انجام میشود.
فرماندار بابلسر با اشاره به ارتباط مستقیم تنشهای اجتماعی مرتبط با امنیت غذایی مردم، تأکید کرد: تأمین غذای سالم و کافی اولویت جدی مسئولان است. هرگونه اختلال در این حوزه میتواند امنیت اجتماعی را تهدید کند. وی از عملکرد اداره دامپزشکی در نظارتهای مستمر تقدیر کرد و خاطرنشان ساخت: نظارت بر فرآیند صادرات و واردات و تسریع در موضوعات مرتبط جز اقدامات مهمی است که در دامپزشکی استان به خوبی در حال اجرا است و در شهرستان بابلسر با توجه به ظرفیت های موجود در حوزه آبزی پروری این موضوع اهمیت دوچندان دارد ولیزاده بر ضرورت تسهیل شرایط برای فعالان بخش خصوصی در حوزههایی مانند تأمین نهادههای دامی، توسعه زیرساختها و اعطای تسهیلات هدفمند تأکید کرد.
وی ضمن حمایت از برنامه های دامپزشکی استان خواستار توجه اداره کل به شهرستان بابلسر و تبدیل ظرفیتهای بالقوه شهرستان مانند پتانسیلهای پرورش ماهی و افزایش توان صادراتی به ظرفیتهای بالفعل با همکاری فرمانداری شد.
فرماندار بابلسر با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی، از نقش مردم بابلسر در حفظ ثبات و امنیت غذایی طی این دوره تقدیر کرد و افزود: همبستگی شهروندان مانع بروز بحرانهای احتمالی شد
حدود 1100 درخواست صدور مجوز حوزه دامپزشکی در مازندران صادر شد
دکتر حمزه آقاپور کاظمی مدیرکل دامپزشکی استان از صدور حدود 1100 صدور مجوز به صورت الکترونیکی در سه ماه امسال در این استان خبرداد.
وی با اشاره تنوع درخواست های ثبت شده گفت: بیشتر درخواست ها در خصوص خودروهای حمل نهاده و خوراک و فرآورده های خام دامی، کارگاه های تولید و بسته بندی، مسئول فنی بهداشتی، پروانه های تولید و ساخت، سردخانه ها و ... است که از این تعداد، بیشترین درخواست صدور مجوز الکترونیکی برای خودروهای حمل نهاده و خوراک بوده است.
آقاپور کاظمی در خصوص تعداد مجوزهای صادر شده در سال 1403 گفت: در سال 1403 نیز به تعداد 5960 مجوز صادر شد که مجوزهای خودرو بیشتر درخواست را دارا می باشد.
وی همچنین با اشاره به کاهش میانگین زمان درخواست تا صدور مجوز گفت: این میزان در سال 1402 حدود 6.5 روز ب.ده که در سال 1403 به 5.2 روز کاهش یافته است.
شایان ذکر است خبرگزاری ایرنا در خبری به نقل مدیرکل امور اقتصادی و دارایی مازندران گزارش داد: در مدت دوماهه سال جاری حدود 10 هزار درخواست ثبت شده بود که در مقایسه با دیگر مراجع صدور مجوز، اتاق اصناف مازندران با ۲ هزار و ۸۱۴ مورد، اداره کل دامپزشکی با ۹۲۵ و اداره کل جهاد کشاورزی با ۸۱۳ مورد، بیشترین تعداد درخواستهای صدور مجوز را داشتند.
مدیریت گندم خارج از مصرف انسانی برای استفاده در خوراک دام در مازندران
مدیرکل دامپزشکی گفت: جلسه مدیریت خرید گندم خارج از مصرف انسانی برای خوراک دام و تأمین نهادههای دامی با هدف هماهنگی بیشتر بین نهادهای مرتبط و تسهیل فرآیند تأمین نهادههای دامی برگزار شد تا از اختلال در زنجیره تولید جلوگیری شود.
جلسهای با موضوع بررسی خرید گندم خارج از مصرف انسانی به عنوان نهاده و استفاده در صنعت خوراک دام، با حضور دکتر حمزه آقاپورکاظمی مدیرکل دامپزشکی استان، مهندس نگهدار سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی، مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان، تولیدکنندگان و رؤسای انجمنهای مرتبط، در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی مازندران برگزار شد.
دکتر آقاپورکاظمی در این نشست، با اشاره به شرایط فعلی کشور، بر آمادگی دامپزشکی برای همکاری در تأمین و توزیع مناسب نهادههای دامی تأکید کرد و گفت: تأمین و توزیع نهادههای دامی برای استمرار تولید در استان از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید با جدیت پیگیری شود.
وی با اشاره به امکان خرید گندم فاقد شرایط مصرف انسانی برای مصارف خوراک دام، اظهار داشت: اقدامات لازم برای مواجهه با گندمهای فاقد شرایط استاندارد مصرف انسانی پیشبینی شده است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران تصریح کرد: در صورت اعلام شرایط این گندمها توسط شرکت غله یا متولی خرید، پس از نمونهبرداری و انجام آزمایشهای لازم، در صورت تأیید صلاحیت برای تولید خوراک دام، به کارخانجات خوراک دام معرفی میشوند و با صدور گواهی حمل بهداشتی، به مراکز تولید خوراک دام منتقل خواهند شد.
وی همچنین افزود: برنامهریزیهای لازم برای زمانبندی اقدامات انجام شده تا در صورت بروز مشکلات، با اجرای اقدام پدافند غیرعاملی، بهموقع نسبت به تعیین تکلیف گندمهای غیرقابل مصرف انسانی اقدام شود.