هم پروژه داریم ، هم کارنامه و هم برنامه

مدیر عامل آب و فاضلاب استان مازندران در گفتگو با روزنامه ایران گفت: از رسانهها متشکریم که به ما کمک کردند فریادمان را به گوش وزارت نیرو برسانیم و اگر تاکنون موفقیتی کسب کردهایم به پاس همراهی این عزیزان بوده است.
بهزاد برارزاده با بیان اینکه مازندران نگین سبز کشور و خاستگاه گردشگران بسیاری محسوب میشود ، افزود: زیرساختهای آبرسانی استان برای 3 میلیون و 200 هزار نفر جمعیت پیشبینی شده که بالغ بر 21 هزار کیلومتر شبکه آبرسانی است. متاسفانه حدود 5 هزار و 300 کیلومتر از شبکه آبرسانی مازندران فرسوده است. برای آبرسانی در استان از 745 حلقه چاه آبرسانی ، 353 دهنه چشمه و 4 سد و رودخانه استفاده میشود.
نیاز آبی استان 13 هزار و 700 لیتر آب بر ثانیه است که در زمان پیک جمعیت و حضور مسافران به بیش از 15 هزار لیتر بر ثانیه هم میرسد که متاسفانه زیرساختهای موجود جوابگوی این نیاز نیست.
او با تاکید بر اینکه مازندران باید به عنوان یک کلان شهر و با نگاه ملی دیده شود ، اظهار کرد: طرحهای آبرسانی مازندران با اعتبارات کمیته برنامهریزی استانداری اجرا نمیشود بلکه نیازمند اعتبارات ملی است.
ما موفق شدیم 800 میلیارد تومان اعتبار ملی از محل اعتبارات تنش آبی کشور جذب کنیم. در حالیکه درخواست ما 2500 میلیارد تومان است. ما بیش از 1200 پروژه آبرسانی در دست اجرا داریم اما این استان ظرفیت اجرای 2700 پروژه دارد که شرکت آبفا برای آن تعریف کرده است. در واقع ما هم پروژه داریم ، هم کارنامه داریم و هم برنامه.
برنامههای ما باید 3600 روستا و 64 شهر استان را تحت پوشش قرار دهد. کیفیت آب شرب باید به گونهای باشد که همه مردم مازندران از آب آشامیدنی سالم بهرهمند گردند.
برارزاده در گفتگوی اختصاصی با روزنامه ایران، ادامه داد: متاسفانه در مبحث فاضلاب شهری ما از میانگین کشوری عقب هستیم.
میانگین پیشرفت پروژههای فاضلاب شهری در کشور 53 درصد است اما در مازندران این میزان 6/21 درصد است. ما 18 طرح فاضلابی داریم که در 6 شهر در حال اجراست. با کمک استاندار و برای گرفتن زمین در شهرهای نور و رویان و بهشهر پیگیریهای خوبی انجام شده و مطالبهگری ما برای شهرهای گلوگاه ، فریدونکنار و نکا و 5 شهر پلسفید ، زیراب ، شیرگاه ، سیمرغ و نشتارود ادامه دارد.
5 شهر مهم فاضلابی استان ، قائمشهر ، آمل ، محمود آباد ، تنکابن و رامسر هستند که قرار است از 263 میلیون یورو بانک توسعه اسلامی استفاده کنند. همه بازدیدها انجام شده و بانک توسعه اسلامی منتظر ضمانت بانک مرکزی است تا پول مورد نظر وارد مازندران شود.
اگر این اتفاق بیفتد ما حتما به میانگین کشوری میرسیم و مازندران به یک کارگاه جمعآوری فاضلاب شهری مجهز به تصفیهخانه تبدیل خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آبفا مازندران با اشاره به اینکه 19 شهر و 213 روستا در استان دچار تنش آبی هستند ، افزود: ما در گلوگاه آب شیرینکن داریم و از بهشهر تا رامسر با آهن و منگنز میجنگیم.
بیش از 273 دستگاه پکیج تصفیه در این شهرها وجود دارد تا آب شرب سالم به دست مردم برسد. از آب منطقهای مازندران هم بسیار تشکر میکنیم که در این راستا به ما کمک زیادی کرده است.
او ادامه داد: ما برنامه 9 منطقه استان مازندران را تدوین کردیم.
سد انحرافی دوهزار و سههزار در رامسر که از سردابرود آب خواهد گرفت. همچنین سد انحرافی مرزنآباد که از کلارآباد تا صلاحالدین کلا را پوشش میدهد. سد هراز که 14 شهر و 400 روستا را دربرمیگیرد و سد آیتالله صالحی مازندرانی و سد گلورد و کسیلیان و سد کیاسر که 9 منطقه آبرسانی را در آینده مازندران به عهده خواهند گرفت.
با این سدها تمام آبراهههای مازندران جمعآوری شده و ما از سفرههای زیرزمینی به سمت آبهای سطحی حرکت خواهیم کرد.
شرایط اقلیمی امروز و عقبنشینی دریای خزر و پیشروی شوری آب ، شرایطی را ایجاد کرده که ما باید به سمت آبهای سطحی حرکت کنیم.
بهزاد برارزاده ، از نگاه کلان استاندار نسبت به ورود در اجرای پروژههای آبرسانی و جلوگیری از تنشهای اجتماعی تقدیر و تشکر کرد و افزود: بسیاری از اساتید دانشگاهی از ما خواستند که در حوزه آب شرب و فاضلاب شهری نگاه کلانی داشته باشیم.
ما از درگاه اعتبارات ، 1080 میلیارد تومان درخواست کردیم که برای 956 میلیارد تومان کد یونیک گرفته شده است.
این درحالیست که در سالهای گذشته هیچ کسی نتوانست درگاه اعتباری را به مازندران بیاورد و هیچ وقت به این میزان اعتبارات ملی جذب نشده بود. در اعتبارات مسوولیت اجتماعی نفت درگاه جدیدی در استان باز شد. در حوزه ماده 56 ، 600 میلیارد تومان برای بابلسر و 100 میلیارد تومان برای بابل مطالبهگری داشتیم که خوشبختانه مراحل آخر خود را طی میکند.
مدیر آبفا استان از 1200 پروژه نیمه تمام آبرسانی در مازندران خبر داد و تصریح کرد: خوشبختانه از زمان حضور دکتر یونسی در استانداری ، پیگیریهای خوبی برای اتمام پروژههای آبرسانی در استان انجام شد. به نظر من دکتر یونسی به واسطه قرابتی که با رییسجمهور دارد میتواند یک فرصت خوب برای هم استان مازندران باشد. ایشان وفاق و همدلی خوبی در استان ایجاد کرده است.
در کنار آن مجمع نمایندگان و نماینده ولیفقیه در مازندران ، میتوانند به یک مثلت برای جذب اعتبارات ملی تبدیل شوند.
برای تکمیل پروژههای نیمه تمام فضلاب در مازندران ما به بیش از 8 هزار و 400 میلیارد تومان و برای تکمیل پروژههای آبرسانی به 7 هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم .
مهندس بهزاد برارزاده در بخش پایانی گفتگو با روزنامه ایران، ضمن تشکر از سعه صدر مردم مازندران برای گذر از تنش آبی امسال ، گفت: ما به مردم عزیز مازندران قول میدهیم که نگران اجرای پروژههای آبرسانی استان نباشند. از همراهی همکاران خود در شرکت آب و فاضلاب استان هم بسیار سپاسگزاریم که به ما کمک کردند ، طرحهای آبرسانی را در استان اجرا کنیم تا مردم دغدغه آب شرب سالم نداشته باشند. از شوراها و دهیاریها هم تشکر میکنیم که به ما در امر سقایی کمک کردند. از مردم عزیز میخواهیم با مدیریت و صرفهجویی در آب به مدیریت در آبرسانی استان کمک کنند. نیاز روزانه مصرف آب برای هر نفر 190 لیتر در روز است که اگر این میزان را به 180 یا 170 لیتر در روز کاهش دهیم ، تنش آبی در استان و ناترازیهای موجود تا حد زیادی کنترل میشود.