جویبار قطب مهم پرورش ماهیان خاویاری در کشور

فرماندار شهرستان جویبار در گفتگو با روزنامه ایران از ظرفیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری این شهرستان گفت و افزود:
شهرستان جویبار یکی از مهمترین قطبهای اقتصادی مازندران است. این شهرستان از 18 کیلومتر نوار ساحلی بکر و زیبا تشکیل شده که ظرفیت بسیار مناسبی برای سرمایهگذاریمحسوب میشود.
محمد مدانلو با بیان اینکه اقتصاد دریامحور یکی از تاکیدات مهم استاندار مازندران است ، اظهار داشت: شهرستان جویبار با توجه به برخورداری از این ظرفیت میتواند در صنعت شیلات بسیار موفق عمل کند. در حال حاضر نیز این شهرستان با 5 مزرعه پرورش ماهیان خاویاری ، به ظرفیت 3 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری و تولید 45 تن خاویار پرورشی به عنوان مهمترین قطب پرورش ماهیان خاویاری در استانهای شمالی و حتی کشور مطرح است. بزرگترین مزرعه پرورش ماهیان خاویاری جویبار شرکت "قره برون" نام دارد که نقش مهمی در تولید و پرورش ماهیان خاویاری دارد.
همچنین 5 شرکت تعاونی پره و 12 واحد مزرعه پرورش ماهی در قفس نیز در جویبار فعالیت دارند که در مجموع سالانه 12 هزار تن محصولات آبزیپروری تولید میکنند.
وی در خصوص ظرفیتهای گردشگری شهرستان جویبار اذعان کرد: در حال حاضر 20 مجتمع گردشگری در ساحل جویبار فعالیت دارند که خدمات خوبی به مسافران ارائه میدهند. طرح گردشگری زیبای لاریم که توسط یک شرکت تعاونی اداره میشود و بیش از 2 هزار میلیارد تومان در آن سرمایهگذاری شده یکی از مهمترین ظرفیتهای گردشگری جویبار است. همچنین طرح ساحل منطقه نمونه چپکرود که به شهرداری جویبار تعلق دارد و سالانه از مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور پذیرایی میکند.
جویبار شهر پیشگام در بازیافت
مدانلو ادامه داد: صنایع بازیافت و کشاورزی شهرستان جویبار از صنایع قدیمی و دیرپای مازندران است. صنعت تولید دنبالهبندهای کشاورزی بیش از 70 سال سابقه دارد که چند خانواده در آن کار میکنند و محصولات تولیدی خود را به کشورهای حاشیه دریای خزر و چند کشور عربی صادر میکنند. در شهرک صنعتی جویبار هم بیشتر از صد واحد فعال حضور دارند که 3 هزار فرصت شغلی ایجاد کرده. صنایع بزرگ و مادر در این شهرک صنعتی مستقر هست.
در صنعت دامپروری نیز شهرستان جویبار از ظرفیتهای بسیار خوبی برخوردار است.
بیش از 200 واحد تولیدکننده مرغ مادر ، مرغ تخمگذار و تولید جوجه یک روزه در این شهرستان فعالیت دارند. از حوزههای دیگری که ما توجه جدی به آن داریم صنعت پسماند و طلای کثیف است. بیشتر از 80 سال است که جوانان جویباری در حوزه بازیافت کار میکنند که بیشتر از 1500 فرصت شغلی ایجاد کردهاند. در حال حاضر نیز 220 واحد در حوزه مدیریت پسماند شهرستان جویبار فعالیت دارند.
فرماندار جویبار این شهرستان را شهر پلهای تاریخی توصیف نمود و افزود: حدود 21 اثر تاریخی ثبت شده در شهرستان جویبار وجود دارد که یکی از ظرفیتهای مهم گردشگری در این شهرستان است.
همچنین جمعه بازار جویبار که یکی از محبوبترین بازارهای هفتگی مردم جویبار و شهرهای مجاور است. ما در سال گذشته جشنواره کباب را در جمعه بازار برگزار کردیم که با استقبال بسیار خوبی مواجه شد.
در حال حاضر نیز بیشتر از 4 هزار نفر در این بازار داد و ستد میکنند و کالاهای خود را عرضه مینمایند. گردش مالی این بازار ماهانه بیش از 50 میلیارد تومان است و ما حتی شاهد حضور گردشگران خارجی در این بازار بودیم. در نظر داریم با مرمت و بازسازی پل تاریخی این بازار ، نسبت به ساماندهی آن و جذب گردشگران بیشتر اقدامات لازم را انجام دهیم.
صنایع تبدیلی نداریم!
محمد مدانلو ، شهرستان جویبار را یکی از مهمترین مراکز تولید محصولات گلخانهای معرفی کرد و اظهار داشت: در حال حاضر 500 هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت خیار گلخانهای است که به عنوان یک برند در سطح استان شناخته میشود. همچنین تولید توت فرنگی که 400 هکتار از اراضی زیر کشت را به خود اختصاص داده.
ما امیدواریم بتوانیم با جذب سرمایهگذار ، صنایع تبدیلی را در آیندهای نزدیک در شهرستان جویبار راهاندازی کنیم.
متاسفانه به دلیل نداشتن صنایع تبدیلی ، ماهیان خاویاری جویبار به صورت خام تولید میشود و در استانهای دیگر فرآوری میگردد.
در نظر داریم با حمایت از شرکتهای تعاونی و جذب سرمایهگذار با آوردن صنایع تبدیلی علاوه بر تولید محصولات فرآوری شده ، فرصتهای شغلی بیشتری فراهم آوریم.
وی در رابطه با ایجاد و تقویت پایانههای صادرات میوه اذعان کرد: در سال گذشته در انبارها و سردخانههای شهرستان جویبار بیشتر از 400 تن میوه ذخیرهسازی شد که به امنیت غذایی و تنظیم بازار استان در ایام پایانی سال کمک زیادی کرد. شرکتهای زیادی در جویبار وجود دارند که در حوزه صادرات میوه به ویژه مرکبات به کشورهایی مثل چین و کشورهای حاشیه دریای خزر فعالیت دارند.
ساخت مدرنترین خانه کشتی در جویبار
مدانلو با تاکید بر اینکه شهرستان جویبار پایتخت کشتی جهان است ، افزود: شهرستان جویبار قهرمانان زیادی را به کشتی جهان معرفی کرد و جوانان جویباری به تنهایی 130 مدال قهرمانی را در سطوح مختلف بینالمللی و بازیهای المپیک کسب کردند. به همین منظور در دولت یازدهم ، پیشنهاد ساخت مدرنترین خانه کشتی کشور با ظرفیت 5 هزار نفر در شهرستان جویبار داده شد. پیشرفت فیزیکی این خانه امروز 70 درصد است و بازدیدهای متعددی نیز از آن به عمل آمده.
رایزنیهایی هم با وزارت ورزش و جوانان صورت گرفته تا با تخصیص 130 میلیارد تومان این پروژه تکمیل شود. سال گذشته برای آن 11 میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده بود که امیدوارم با جذب اعتبار مورد نیاز این پروژه در دولت چهاردهم به بهرهبرداری برسد.
او در ادامه یادآور شد: در جویبار سالنهای ورزشی نیمه کاره دیگری مثل سالن شهید رجایی کویخیل وجود دارد که امیدواریم قهرمانان ما در قالب ماده 27 این پروژهها را در اختیار گرفته و آنها را تکمیل کنند. در حال حاضر بیشتر از 2 هزار ورزشکار در همین سالنهای فرسوده در حال تمرین هستند. مدانلو تصریح کرد: در جویبار، بنای تاریخی وجود دارد که به خانواده شیخ نصراله تقوایی تعلق دارد. او تاجری بود که در 150 سال پیش میزیست و امروز وارثینش در سال 95 این خانه را در اختیار شهرداری قرار دادند. امروز در این خانه کلیه مدالها و آثار مربوط به قهرمانان ورزشی ما نگهداری میشود.
اولین باغموزه کشتی ایران در جویبار
در نظر داریم ، اولین باغموزه کشتی ایران را نیز در همین خانه راهاندازی کنیم. دهه فجر سال گذشته 10 میلیارد تومان اعتبار برای این باغموزه در نظر گرفته شد که به موجب آن این خانه تاریخی به عنوان موزه مردمشناسی و موزه کشتی تکمیل و راهاندازی خواهد شد.
یکی از خیرین جویباری هم برای کمک به اجرای این پروژه اعلام آمادگی کرده است.
نماینده عالی دولت در شهرستان جویبار فراهم آوردن زیساختهای توسعه را یکی از مطالبات مردم جویبار عنوان نمود و افزود:
راه ساری به جویبار و بابلسر به طول 45 کیلیومتر یکی از همین زیرساختهاست که 16 کیلومتر آن مربوط به شهرستان جویبار است که همه ساله شاهد حوادث ناگوار جادهای است.
در سال گذشته با پیگیری و هماهنگی های صورت گرفته از سوی نمایندگاه مردم جویبار ، ساری و بابلسر در مجلس شورای اسلامی مقرر شد این پروژه را در قالب ماده 23 به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ببرند و برای آن اعتبار ملی بگیرند.
خوشبخاته در اقدام اولیه 110 میلیارد تومان اعتبار برای نقاط حادثهخیز استان در نظر گرفته شده که این 16 کیلومتر که به جاده مرگ معروف است هم در آن دیده شده. راههای دسترسی به ساحل از دیگر زیرساختهای توسعه شهرستان جویبار به شمار میرود. از جمله راه لاریم به امامزاده ، جاده کویخیل به کردکلا و ایمن سازی محور جویبار به بیکارایش و چپکرود از جمله مسیرهایی که عملیات بهسازی و وکش آسفالت آن در حال انجام است. یک راه ساحلی 11 کیلومتری هم از ابتدای شاهینخزر وجود دارد که پروژه آسفالت آن در حال انجام است.
هفتمین جشنواره گل نرگس در جویبار
محمد مدانلو با تاکید بر اینکه مقوله فرهنگ در شهرستان جویبار از سابقه و قدمت بالایی برخوردار است ، تصریح کرد:
اجرای برنامههای فرهنگی و جشنوارهای بومی و سنتی ، یکی از راهکارهای مهم جذب گدشگر و رونق صنعت توریسم است.
در همین راستا اولین جشنواره گل نرگس در سال 1397 در 60 هکتار از اراضی زیر کشت گل نرگس در شهرستان برگزار شد.
ما تلاش کردیم زمینهای کمتربازده شهرستان جویبار را به پرورش گل نرگس اختصاص دهیم و سال گذشته هفتمین جشنواره گل نرگس با حضور مسوولین کشوری در جویبار برگزار شد.
برگزاری جشنواره کباب و ماهی از دیگر برنامههای فرهنگی ما بود که در جمعه بازار جویبار اتفاق افتاد. ما به دنبال این هستیم که این جشنوارهها را به صورت فصلی برگزار کنیم. جشنواره مهمی که در آینده نزدیک برگزار خواهیم کرد ، جشنواره جویبار پایتخت کشتی نام دارد که امیدوارم در سال جاری با برگزاری آن ظرفیتهای ورزشی جویبار بهتر از گذشته معرفی شود. همچنین جشنواره کشتی لوچو که در کنار سایر برنامههای فرهنگی میتواند اوقات فراغت مردم را به نحو احسن پر کند. مردم نیاز به شور و نشاط اجتماعی دارند که امیدواریم با همکاری و مساعدت دستگاههای فرهنگی از جمله شهرداری و اداره ارشاد و میراث فرهنگی بتواینم برنامههای متنوع فرهنگی اجرا کنیم. مردم جویبار 308 شهید تقدیم انقلاب و میهن عزیز خود کرده اند. به همین اندازه ما باید در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کوشا باشیم.