پزشکیان: تمام درآمدها و هزینهها به طور کامل و شفاف در لایحه بودجه 1404 ارائه شده است
رئیس جمهور در دفاع از کلیات لایحه بودجه سال 1404 شفافیت ساختار بودجه، ایجاد ثبات اقتصادی، افزایش رشد اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی و تحقق عدالت را محورهای اصلی این لایحه عنوان کرد.
دکتر مسعود پزشکیان صبح روز سهشنبه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در آغاز بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال 1404، ضمن قدردانی از همراهی و همدلی و همفکری همه نمایندگان در کمیسیون تلفیق و تصویب کلیات لایحه بودجه تصریح کرد: از نظر فکری و چارچوب، برای ارائه بودجه 4 اصل را در نظر داشتیم؛ 1- ساختار بودجه، 2- ثبات اقتصادی، 3- رشد اقتصادی و اشتغال و 4- عدالت.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه با تعداد زیادی از نمایندگان محترم مجلس درباره کیفیت لایجه همفکری کردیم تا بودجه بر اساس یک نگاه و زبان مشترک تدوین و به مجلس ارائه شود، افزود: از سوی دیگر تلاش کردیم لایحه بودجه در اولین فرصت ممکن و برخلاف برخی سالهای گذشته که با تاخیر زیاد به مجلس ارائه میشد، تقدیم نمایندگان محترم شود.
دکتر پزشکیان شفافیت را شاخصه دیگر لایحه بودجه سال 1404 عنوان کرد و اظهار داشت: پیش از این برخی درآمدها و هزینهها در لایحه بودجه نمیآمد، اما در این لایحه بودجه برای اولین بار همه درآمدها و هزینهها، از هر منبعی که تامین میشود و در هر کجا و به هر طریقی که هزینه میشود، به شکل شفاف ارائه شده و شما بر اساس چارچوب و استانداردی که در لایحه گنجانده شده میتوانید با یک کد به ردیف، عنوان و استان هر بخش بودجه دسترسی داشته باشید.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تلاش برای دستیابی به ثبات اقتصادی، از اصلیترین اهداف لایحه بودجه 1404 میباشد، گفت: در 2 موضوع مهم مدیریت بانکها و بورس نهایت دقت در برنامهریزی صورت گرفته است. در گذشته استقراض دولت از بانکها، باعث افزایش بدهی و ایجاد تورم در جامعه میشد، اما امروز دولت 200 هزار میلیارد تومان نیز برای پرداخت بدهیهای گذشته به بانکها در نظر گرفته است.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه سرمایه و دارایی بانکها بدون آن تکالیف اضافی به آنها تحمیل شود، باید افزایش پیدا کند تا بانک بتواند کار خودش را انجام دهد، خاطرنشان کرد: در زمینه حل مشکلات بورس نیز اوراقی که امروز توسط دولت چاپ خواهد شد، تنها برای پرداخت بدهیهای گذشته است؛ در حقیقت ما به اندازهای که بدهی داریم، اوراق چاپ خواهیم کرد و این اوراق، مابهازای بدهیهاست.
رئیس جمهور در تشریح اینکه استجازه مقام معظم رهبری در خصوص برداشت پول توسط دولت از صندوق توسعه ملی، چگونه به لایحه بودجه 1404 کمک خواهد کرد، گفت: ما از همین ابتدای تنظیم بودجه، از مقام معظم رهبری برای برداشت پول اجازه گرفتیم، تا قبل از آنکه معضلات اجتماعی در کشور پدید بیاید و بعد بخواهیم به فکر بیفتیم، برای درآمد و هزینه کشور در بودجه برنامه داشته باشیم.
دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه حرکت بر مدار مقررات و قوانین و پرهیز از عوض کردن آئیننامهها، لازمه ایجاد ثبات اقتصادی در کشور است، گفت: برای رشد سرمایهگذاری، مالیات شرکتهای خصوصی را از 25 درصد به 20 درصد کاهش دادیم و مقرر کردیم اگر از محل درآمدهای خود سرمایهگذاری انجام دادند، دیگر به درآمدهای حاصل از این سرمایهگذاری مالیات تعلق نگیرد. برای کسبه نیز مانند حقوقبگیران تا سقف 24 میلیون تومان معافیت مالیاتی قرار دادیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه برای حرکت به سمت عدالت در بودجه 1404، افزایش کمک مالی به بانکها و صندوقهای اشتغالزایی از محل بازپرداخت بدهیها را مدنظر قرار دادیم، اظهار داشت: باید در راستای رعایت عدالت، پرداخت مطالبات همه اقشار را در همان ابتدای تنظیم بودجه درنظر گرفت. برای پاداش بازنشستگان، پولی دیده نشده بود لذا در لایحه بودجه سال آینده 80 هزار میلیارد تومان برای آنان و 250 هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات گندمکاران در نظر گرفتیم تا به موقع این مطالبات را پرداخت کنیم.
دکتر پزشکیان تصریح کرد: افزایش حقوق برای سال آینده 20 درصد درنظر گرفته شده و این در حالی است که میانگین افزایش حقوق 28 درصد و برای کسانی که اهل و عیال بیشتری دارند تا 40 درصد افزایش حقوق را پیشبینی کردهایم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نگاه دولت به اقشار آسیب پذیر در جامعه است، گفت: امسال معافیت از مالیات را از 12 میلیون تومان به 24 تومان افزایش دادیم، خاطرنشان کرد: دولت تلاش میکند که کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات را تامین و با ایجاد ثبات اقتصادی به سمت توسعه و اشتغال و حرکت کنیم.
دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه امروز همه در کنار یکدیگر با همراهی و همکاری باید به سمت حل مشکلات کشور برویم، گفت: امروز فرصتهایی برای کار به وجود آمده که لازمه آن، کمک همه است. ما مشکل زیادی در ناترازیها مثل آب، برق، گاز و پول داریم و حل این مشکلات باید با مداخله علمی و کارشناسی با کمک علم و سیاست و دانشگاه صورت گیرد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه قبل از هرگونه مداخله باید از عدم لطمه خوردن گروههایی از جامعه اطمینان حاصل کرد، افزود: ما قبل از هرگونه مداخله باید گروهی را که ممکن است از آن مداخله آسیب بیند، درنظر بگیریم. از سوی دیگر نباید اجازه دهیم ناترازی در حوزه برق و گاز باعث ایجاد مشکلات ساختاری در صنعت شود.
دکتر مسعود پزشکیان در پایان سخنان خود با بیان اینکه دولت در راستای قانون برنامه هفتم توسعه، سیاستهای کلی مقام معظم رهبری و سند چشمانداز حرکت خواهد کرد، گفت: امروز باید دست به دست هم بدهیم تا با همکاری و همراهی یکدیگر از بحرانها و مشکلات عبور کنیم.