logo logo

وب سایت اطلاع رسانی عملکرد دولت دکتر پزشکیان

در استانهای شمالی

گروه خبری تکرار

پایگاه اطلاع رسانی مازنی خبر (مازنی نیوز)

mazanenews.ir

ایران، مازندران

قائمشهر ، میدان شهید قاسم سلیمانی، خیابان شهید بهشتی ، روبروی خیابان عدالت ۳۵

شماره تماس: ۴۲۲۶۲۴۱۴-۰۱۱

تلفن همراه جهت ارسال پیام در تلگرام و واتس آپ: ۰۹۱۱۸۲۴۴۷۰۴

mazaninews@gmail.com

یونسی: روزانه یک ساعت در خدمت بخش خصوصی خواهم بود

1403/09/13

مهدی یونسی استاندار مازندران در جلسه توسعه صادرات با اشاره به نقش اثرگذار فعالان اقتصادی اظهار داشت: گفتار درمانی دیگر جواب نمی‌دهد و باید برای توسعه صادرات موانع را از سر راه برداشت.

وی صادرات را در گرو سرمایه گذاری درست دانست و افزود: راهکار تسهیل صادرات محصولات کشاورزی مازندران وجود دارد و باید احصا شود.

یونسی تصریح کرد:  با برگزاری جلسات و  تکرار موانع راه به جایی نمی‌بریم و تشکیل آن اصلا ضرورت ندارد و باید وارد جزئیات رفع موانع و مشکلات شد و با شناسایی موضوع موارد را استانی و ملی پیگیری کرد.

استاندار مازندران دستیابی به توسعه پایدار مازندران  را با صادرات امکان‌پذیر دانست و گفت: لازم باشد هر روز یکساعت از وقت خود را برای حل جزئیات موانع صادرات استان با هدف رفع مشکلات بخش خصوصی اختصاص می‌دهم.

حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران نیز اظهار کرد: صادرات مرکبات و کیوی استان مطلوب بوده و در هشت ماهه امسال یک میلیون و 300 هزار تن به ارزش 260 میلیون دلار محصول از مازندران صادر شده است.

وی افزود: این صادرات به لحاظ ارزش 25 درصد و به لحاظ وزنی 20 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان داده است.

خیریانپور ادامه داد: 22 قلم کالای مازندران به 44 کشور هدف صادرات شده است و محصولات مازندران در خارج از گمرکات استان  در آمار صادراتی استان ثبت نمی‌شود.

این مسئول بیان کرد: با تکمیل و بهره برداری از طرح ریل رو رو بندر امیر آباد آمار صادرات ثبتی استان افزایش خواهد یافت.

وی گفت: با تشکیل کارگروه درون سازمانی در درون دستگاه های اجرایی مازندران ثبت صادرات محصولات کشاورزی و رفع مشکلات صادراتی در دستور. کار قرار می‌گیرد.

خیریانپور اظها. کرد:‌ در حال حاضر تمام تولیدات گل و گیاه مازندران از استان صادر نمی‌شود و باید زمینه‌های صادراتی از استان را فراهم کرد.

علی تقی پور رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران گفت: صادرات تفریحی و تفننی نیست و متاسفانه ساختار مناسبی برای صادرات در استان نداریم.

وی با بیان اینکه وجود سه بندر بزرگ و دریا بهترین راه صادرات کالاهای استان است افزود: با چالش های زیر ساختی در توسعه صادرات استان مواجه هستیم.

علی تقی پور گفت: پایانه محصولات کشاورزی مازندران با عنوان روماک گستر در جویبار با ظرفیت 100 هزار تن سردخانه به 20 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری برای خرید محصولات کشاورزی نیاز دارد اما برای واحدهای تولیدی و صنعتی و سورتینگ داران تسهیلات بانکی تخصیص داده نشد.

وی خواستار همکاری و عزم مدیران بانک‌های دولتی برای حمایت از صادر کنندگان و تولید کنندگان استان شد و گفت: متلسفانه منابع و اختیاری برای پرداخت تسهیلات وجود ندارد.

تقی پور توضیح داد:‌ رشد صادرات مرکبات و کیوی مازندران داریم اما به نسبت ظرفیت تولید این رشد بسیار ناچیز است.

وی مهمترین چالش صادرکنندگان استان مازندران را گمرک آستارا بیان کرد و ادامه داد.  گفت: گمرک آستارا ، فرماندار  و مسئولان استانی گیلان همکاری نمی‌کنند.

تقی پور افزود: کارشکنی مرز آستارا برای صادرات محصولات کشاورزی مازندران دردسر ساز شده است.

این مسئول گفت: نیاز اساسی سورتینگ داران تامین سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی و صنعتی است که این موضوع حل نشد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران نسبت به قطع برق واحدهای تولیدی و صنعتی استان هم انتقاد کرد و با بیان اینکه پروتکل اداری دولتی باید روابط تجاری بخش خصوصی را تسهیل کند ادامه داد: اما این موارد مورد بی توجهی قرار گرفته است.

مجتبی رضوی رییس خانه صنعت،  معدن و تجارت مازندران نیز در این جلسه خواستار حذف مصوبه رفع تعهد ارزی برای صادرات شد و گفت: تصمیم ملی در مقوله صادرات در حفظ و گسترش بازار صادراتی مهم بوده و زیرساخت های صادراتی کالاهای مازندران  باید تکمیل شود.

وی ادامه داد:‌ نیاز به تکمیل 3 بندر در استان داریم و ایجاد ادبیات مشترک صادرات با کشورهای مقصد فقط با گسترش روابط دیپلماتیک محقق می‌شود.

وی به دیگر موانع صادراتی از جمله مدیریت دستگاه های اجرایی در سطوح ملی، استانی و شهرستانی  اشاره و عنوان کرد: جزیره‌ای فکر کردن درست نیست.

وی قطع برق واحدهای تولیدی و صنعتی را از موانع صادراتی مازندران بیان کرد و گفت: نظام مسایل تولید کنندگان و صادرکنندگان استان کمبود نقدینگی و سرمایه‌ در گردش است.

ثبت دیدگاه

نام کاربری و موبایل شما منتشر نخواهد شد.