گروه سازمان یافته قاچاق چوبهای جنگلی در آمل منهدم شد

علی باقری جامخانه روز یکشنبه در حاشیه انتقال چوب آلات کشف شده به اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان آمل در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران و شهرستان آمل بامداد امروز در پی دریافت گزارشهای مردمی مبنی بر قطع و قاچاق درختان جنگلی در حاشیه روستای "سِحری" از توابع بخش امامزاده عبدالله شهرستان آمل، طی یک عملیات ضربتی موفق شدند متخلفان سابقه دار را در حین حمل چوب آلات جنگلی قاچاق به وسیله چهار راس دوآب شناسایی و دستگیر کنند.
وی افزود: چوب آلات جنگلی کشف شده که در پنج دستگاه خودروی نیسان به همراه چهار راس دوآب (اسب و قاطر) جاسازی و قاچاق شده بود، توقیف شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران اضافه کرد: پرونده متخلفان دستگیر شده نیز تحویل مراجع قضایی شد.
باقری جامخانه با هشدار به متخلفان و متجاوزان به جنگل و منابع طبیعی گفت: اجازه قدرت نمایی و قاچاق چوب به هیچ فردی در هر رده مسئولیتی و پوششی داده نخواهد شد.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند و در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.