نگاه جامعه به مدارس دولتی باید با ارتقای کیفیت آموزش ترمیم شود

مهدی یونسی رستمی در نشست هماهنگی نهضت توسعه عدالت فضاها و تجهیزات آموزشی مازندران که با حضور معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و جمعی از فرمانداران و مدیران استانی و شهرستانی در سالن شهید رجایی استانداری مازندران برگزار شد، اظهار کرد: بهبود زیرساختها و افزایش سرانه فضاهای آموزشی بدون توجه داشتن به ارتقای کیفیت آموزش نمیتواند در جامعه اثرگذار باشد و به خروجی مطلوبی که مورد انتظارمان است برسد.
وی افزود: عدالت آموزشی یعنی باید در کنار سختافزار، به نرمافزار نیز توجه داشته باشیم تا همه دانشآموزان ما در استان از کیفیت آموزشی برابر و استاندارد بهرهمند شوند. بنابراین باید بهبود زیرساختها و پیشرفت در سختافزارهای آموزشی را همزمان با ارتقای کیفیت آموزش پیش ببریم که در این زمینه اداره کل آموزش و پرورش باید راهبردهای لازم را تدوین، ارائه و اجرایی کند.
نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: در حال حاضر طبق آمارها حدود سهچهارم پذیرفتهشدگان کنکور از دانشآموزان مدارس غیردولتی هستند که ناشی از تفاوت سطح کیفیت آموزش در مدارس دولتی و مدارس غیر دولتی است. باید تلاش کنیم که نگاه جامعه به مدارس دولتی بهبود یابد و شاهد بهتر شدن سطح تحصیلی دانشاموزان این مدارس در استان باشیم.
یونسی رستمی تصریح کرد: اداره کل آموزش و پرورش مازندران و همه فرمانداران به این موضوع به عنوان یک نکته بسیار مهم اجتماعی و فرهنگی توجه داشته باشند. مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز هر نکتهای که میتواند به ارتقای کیفیت آموزشی مدارس دولتی در استان کمک کند را ارائه دهد تا برای تحقق الزامات و پیشنیازهای آن تدبیری اندیشیده شود.
وی با تاکید بر لزوم تکمیل ۱۷ مدرسه ۲ و سه کلاسه روستاهای کمبرخوردار مازندران تا هفته دولت در قالب طرح توسعه عدالت فضاها و تجهیزات آموزشی گفت: علاوه بر یک مدرسه کانکسی بیش از ۱۰ نفر که در استان وجود دارد و قرار است مدرسه جایگزین آن ساخته شود، باید برای همه مدرسههای کانکسی دارای بیش از پنج دانشآموز نیز فضای آموزشی مناسب و استاندارد ساخته شود.
استاندار مازندران وجود مدارس ناایمن و تخریبی در مازندران و کشور را دور از شان و جایگاه مردم و نظام دانست و گفت: ۱۰۱ مدرسه ناایمن و یکهزار و ۲۰۰ مدرسه با استحکام پایین در مازندران وجود دارد که باید تمام توان موجود در استان را برای بهبود این زیرساختها به کار بگیریم.
۷۲ کلاس درس مهر امسال در مازندران به بهرهبرداری میرسد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس مازندران نیز در این نشست ضمن تشریح آخرین وضعیت زیرساختهای آموزشی و طرحهای مدرسهسازی استان گفت: ۷۲ کلاس درس مهر امسال در قالب نهضت ملی توسعه عدالت آموزشی در مازندران به بهرهبرداری میرسد.
مهدی استادیان اظهار کرد: پیرو تاکید رئیسجمهور برای شتاب بخشیدن به روند توسعه زیرساختهای آموزشی، طی چند ماه اخیر گامها و تحرکات خوبی در استان برداشته شد و شاهد رشد پیشرفت فیزیکی طرحهای مورد نظر به ویژه مدارس روستایی ۲ و سه کلاسه هستیم.
وی با بیان اینکه تعدادی از مدارس در حال ساخت استان طی ماههای اخیر تکمیل شدند و به بهرهبرداری رسیدند، افزود: چند طرح مهم آموزشی با ۷۲ کلاس درس در استان با کمک سازمان نوسازی مدارس و حمایت مدیران استان تکمیل شده و برای مهر امسال آماده افتتاح است.
این مسوول خاطرنشان کرد: ۱۶ طرح آموزشی نیمهتمام نیز در استان داریم که بر اساس برنامهیزیها در صورت تامین اعتبار میتوانیم ۶ مورد از این طرحها را تا مهر تکمیل کنیم. ضمن اینه تلاش و برنامه بر این است هفت طرح مدرسهسازی استان در صورت تامین اعتبارات از منابع استانی و ملی تا ۲۲ بهمن سال جاری به بهرهبرداری برسند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس مازندران گفت: ۱۷ مدرسه ۲ و سه کلاسه استان نیز با دستور و پیگیری مجدانه استاندار مازندران به صورت فوری با پای کار آمدن مردم و خیران در حال ساخت است که این طرحها در هفته دولت به بهرهبرداری میرسند.
استادیان افزود: ۱۹ پروژه بزرگمقیاس تخریبی با ۱۵۰ کلاس هم در استان داریم که اکنون در حال استفاده هستند و امیدواریم پس از برنامهریزی برای جابهجایی دانشآموزان این مدارس در سال تحصیلی جدید، با بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی، اعتبارات مسوولیتهای اجتماعی دستگاههای دولتی و نهادها و شرکتها و کمک خیران مدرسهساز ساخت مدارس جایگزین امسال آغاز شود.
وی تصریح کرد: با توجه به تاکید رئیسجمهور و استاندار برای بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی، همه تلاشمان بر این است که مشارکت مردم استان را طرح توسعه عدالت فضاها و تجهیزات آموزشی افزایش دهیم.