6 ماهِ اول مسئولیت مهدی یونسی سپری شد

10 آذر 1403 تا 10 خرداد 1404
6 ماهِ اول مسئولیت مهدی یونسی در استانداری مازندران سپری شد / از پایبندی به شعار وفاق رییس جمهور تا دیدارهای بیواسطه با مردم و سرمایهگذاران
اختصاصی گروه خبری تکرار : 10 آذر 1403 تا 10 خرداد 1404 دقیقا 6 ماهِ اول مسئولیت مهدی یونسی در ساختمان سفید استانداری مازندران سپری شد. مهدی یونسی رستمی 10 آذر 1403 با حضور وزیر کشور در ساری به عنوان اولین استاندار دولت وفاق ملی در مازندران معارفه شد. او از همان روز در دفتر کارش حاضر و از فردایش با بازدید از کارخانه زباله سوز ساری رسما کارش را به عنوان نماینده عالی دولت در استان مازندران آغاز کرد. بازدید او از این کارخانه نشان داد که مازندران بعد از چند سال استانداری میدانی به خود دیده است.
او در این 6 ماه تلاش کرد بیواسطه با سرمایهگذاران بخش خصوصی گفتگو کرده و موانع پیش روی سرمایهگذاری در مازندران را برطرف سازد. نمی گوییم به صورت صد در صد ، ولی یونسی در این حوزه اقدامات اساسی بسیاری را انجام داد. بسیاری از موانع تولید در استان با برگزاری جلسات منظم برطرف گردیده و چرخ تولید واحدهای صنعتی تعطیل مجدد به چرخش درآمده است.
حل مشکل زباله استان با استفاده از نیروهای علمی و باتجربه دیگر راهبرد مهدی یونسی در 6 ماه اول مسئولیتش بوده است. بحران زباله که به دلیل سومدیریت در دهههای اخیر امروز به چالش اساسی استان تبدیل شده، در صورتی به شکل کنونی به یونسی به ارث رسیده است که او در این 6 ماه گام های اساسی برای کاهش چالشهای آن برداشته است. مطمئناً بحران زباله در مازندران با اعتبارات فعلی قابل حل نیست و نیاز است با اعتبارات ملی و حمایتهای فرااستانی این چالش کمتر و کمتر شود.
افزایش سهم انتصاب بانوان و جوانان در مدیریت استان و شهرستانهای مازندران دیگر اقدام یونسی در 6 ماه اول بود. در دوران یونسی برای اولین بار ، یک بانو به عنوان فرماندار در مازندران منصوب شد و بعد از آن بیش از 50 زن توانمند مازندرانی در مسئولیت های استانی و شهرستانی منصوب شدند.
بازدیدهای سرزده از پروژههای عمرانی ، حضور متعدد وزرا و شخصیتهای برجسته ملی در استان مازندران که موجب پیشبرد برنامهها گردیده و همچنین دیدارهای عمومی بیواسطه با مردم استان که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم بوده، از دیگر اقدامات قابل تقدیر یونسی در طول دوران مسئولیتش تا به امروز بوده که ضمن حل بسیاری از مشکلات مردم ، باعث افزایش رضایتمندی عمومی نیز شده است.
پایبندی یونسی به شعار وفاق رئیس جمهور باعث گردید تا او در این 6 ماه با اولویت قرار دادن حمایت از حامیان دولت برای صدور ابلاغ های مسئولیتی، چشم ها را بر روی توانمندی افرادی که به مسعود پزشکیان رای ندادند نیز نبند و از تمام توان و ظرفیت انسانی استان برای حل مشکلات استفاده نماید.
اما یکی از مهمترین حوزه های عملکردی یونسی ، تاکید بر اصل تفکیک قوا در استان بوده است. او ضمن مشاوره از ائمه جمعه و نمایندگان مجلس، صراحتاً اجازه دخالت به آنها در عزل و نصبها را نداده است. جمله معروف او که گفته "کارشناسان باید در مسائل مربوط به خودشان نظر بدهند تا مسائل استان مازندران با کار کارشناسی برطرف شوند" مورد استقبال و رضایت نخبگان علمی قرار گرفته است.
مهدی یونسی در این 6 ماه وارث دردها و ناترازیهای بسیاری چه در حوزه اقتصادی، چه در حوزه انرژی، چه در حوزه عمرانی و موارد دیگر بوده است. 2700 پروژه نیمه تمام از مجموع عملکرد استانداران پیشین به خصوص دو استاندار دولت سیزدهم ، به یونسی به ارث رسیده بود. او در این 6 ماه حدود 500 پروژه را تعیین تکلیف کرده است و برای اتمام دیگر پروژه ها نیز به دنبال راهکارهای اجرائی می گردد.
عدم کلنگ زنی بدون پشتوانه مالی و اجرائی که مطمئن به اتمام آنها در دوران مسئولیت خودش نباشد، از دیگر اقدامات مهم یونسی بوده است.
نگاه برابر استاندار دولت چهاردهم در مازندران به مراسمات ملی و مذهبی از دیگر اقدامات یونسی در 6 ماه اول مسئولیتش بوده است. موضوعی که مورد استقبال اکثریت مردم استان واقع شده است.
در هر صورت مهدی یونسی رستمی در 6 ماه اول مسئولیتش تلاش کرده تا قطار توسعه مازندران را به مسیر اصلی خود بازگرداند. قطاری که چند سالی از ریل خودش خارج شده بود. او برای اینکار با موانع بسیاری روبرو شده است و بی شک در ادامه نیز موانع دیگری پیش رویش ظاهر خواهد شد. اما به تاکید اکثر صاحب نظران، مطمئناً استان مازندران تنها در سایه همدلی و وحدت به توسعه خواهد رسید.
کنار گذاشتن خواسته های شخصی از سوی بعضی افراد جهت کمک به دولت وفاق ملی در استان مازندران می تواند بسیاری از مشکلات استان را کاهش دهد. مطمئناً مجموعه عملکرد یونسی مثل تمام مسئولین در کشور، بدون نقد نیست اما آنچه که قابل تائید میباشد ، انتقاد سازنده با ارائه راهکارهای علمی است که میتواند گره گشا باشد.
مازندران با مواهب خدادادی و حضور مردمانی صبور ، نجیب و اهل دانش، شایستهی اقدامات عمرانی بیشتری است. لذا امروز که مازندران از حضور یک استاندار علمی، سختکوش و عملگرا بهره میبرد باید به او کمک کرد تا از فرصت ارتباط بسیار نزدیک او با شخص رییس جمهور ، بیشتر از همیشه برای مازندران و مازندرانی بهرهمند گردیم.
به قلم : میثم کاوه / فعال رسانه ای